Arhīvs

Pasākumi, 2022

Vieslekciju nedēļa. Keitija Litte "Kontakts - Tavs ceļš uz panākumiem"
Tiešsaistē
Piebalgas iela 3, Cēsis
10:00 - 11:00
Vieslekciju nedēļas ietvaros dažādi cilvēki dalīsies ar pieredzi un padomiem dažādās jomās.
"Datu spēks teritoriju plānošanā un attīstībā: Gulbenes piemērs"
Tiešsaistē
Tiešsaistē, zoom
11:00 - 12:30
Kādi ir lielākie izaicinājumi un ieguvumi datos balstītā pilsētplānošanā? Kādas ir globālās tendences un kā tās var palīdzēt vietējā līmenī? Par globālo perspektīvu darbnīcā pastāstīs uzņēmumu "Vividly Urban" un "Jāņā Sēta" pārstāvji, bet par vietējiem izaicnājumiem un iespējām dalīsies Gulbenes pašvaldība.
Sadarbība F2F
Hibrīdpasākums
Zinātnes iela 2, Priekuļi, Cēsu novads
12:00 - 12:30
Sadarbība sevī var ietvert klasisko F2F, jeb face to face (aci pret aci), bet modernajā Eiropā, līdz ar jauniem izaicinājumiem, radīta F2F stratēģija (from farm to fork, jeb no lauka līdz galdam), kas ir viens no galvenajiem pasākumiem Eiropas zaļā kursa ietvaros. Šī stratēģija iet pāri “aci pret aci” robežām, nesaraujamā ķēdē sadarbojoties organismiem visos biosfēras līmeņos - no vissīkākajiem augsnes mikroorganismiem līdz gala patērētājam - cilvēkam.
Runā Cēsis - speciālizlaidums #1 Datu analītika: kā ar digitāliem rīkiem veicināt uzņēmuma izaugsmi
Tiešsaistē
Cēsis
14:00 - 15:00
Aicinām Vidzemes uzņēmējus un visus, kam saistoša tēma ir datu analītika, 21. februārī plkst. 14:00 pieslēgties raidieraksta “Runā Cēsis” speciālizlaidumam "Datu analītika: kā ar digitāliem rīkiem veicināt uzņēmuma izaugsmi", kas tiešraidē tiks translēts Latvijas IT klastera un Cēsu Digitālā centra Facebook lapās.
Atjaunojamās enerģijas kopienas
Tiešsaistē
Bērzaines iela 5, Cēsis
15:00 - 17:00
Zaļais kurss” (Green Deal), ko 2019. gadā ir pasludinājusi Eiropas Savienība, paredz būtiskas izmaiņas līdzšinējā saimniekošanā. Eiropas Zaļā kursa centrā ir klimatneitralitāte. Eiropas Savienība kā pirmais kontinents ir apņēmusies sasniegt klimatneitrālu ekonomiku šī gadsimta vidū. Lai šo apņemšanos izpildītu, aktīvas rīcības būs nepieciešamas visos dalībvalsts pārvaldes līmeņos. Apskatīsim vienu no potenciālām mājsaimniecību rīcībām vai iespējām – atjaunojamās enerģijas kopienas konceptu.
Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta atbalsts inovāciju ekosistēmas attīstīšanā Latvijā
Tiešsaistē
Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes un inovāciju centrs, Ķīpsalas iela 6, Rīga, LV-1048, Latvija
16:00 - 18:00
Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centrs aicina reģistrēties tiešsaistes pasākumam, kurā apmeklētājiem būs iespēja uzzināt, kā iesaistīšanās Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) programmās un aktivitātēs var sekmēt biznesa izaugsmi, veicināt inovatīvu un ilgtspējīgu produktu radīšanu, iedvesmot gūt jaunas zināšanas un dalīties tajās ar citiem.
Vieslekciju nedēļa. Linda Semjonova - Finanšu pratība studentiem
Tiešsaistē
10:00 - 11:00
Vieslekciju nedēļas ietvaros aicinām uzzināt ko vairāk par finanšu pratību studentiem. Par to pastāstīs AS "Swedbank" pārstāve Linda Semjonova.
"Atvērtās durvis Dižgaru ceļā"
Klātienes
Ape- Dzirnavu iela 24; Trapene- Novadpētniecība.centrs; SIA "Very Berry" Jaunās Rogas, Gaujienas pagasts;Gaujiena- J.Vītola memoriālais muzejs "Anniņa
10:00 - 14:30
"Simbioze", savienojot pagātni un tagadni, jūs pavadīs, apmeklējot Atvērto durvju dienu "Dižgaru ceļā". Šis ir unikāls projekts, kurā sadarbojas pašvaldības iestādes, uzņēmēji, Vidzemes Augstskolas pasniedzēji, sabiedrības aktīvisti no biedrībām "Piegauja" un "Vītolēni", un tiek izmantoti tikai vietējie pieejamie resursi. Dodoties interesantajā ceļojumā no Apes līdz Virešiem vai no Virešiem līdz Apei pa A2, jūs ikviens pārliecināsieties, cik veiksmīgi var izmantot zināšanu, resursu un pakalpojumu apvienošanu ikvienā no apmeklētajām vietām.
Starptautiska konference “Baltic Examples of Excellence in WBL: Tutors, Companies, Networks”
Klātienes
Ogres Tehnikums (Aizupes, Tīnūžu pagasts)
10:00 - 14:40
Aicinām ieplānot laiku 2022. gada 22.februārī, lai apmeklētu starptautisko konferenci “Baltic Examples of Excellence in WBL: Tutors, Companies, Networks” (“Baltijas valstu izcilības piemēri profesionālās izglītības prakšu un darba vidē balstītu mācību īstenošanā”). Konference norisināsies Ogres Tehnikumā (Aizupes, Tīnūžu pagasts).
Inovāciju komerciālās izdošanās simbioze jeb kāpēc 85% izlaisto inovāciju ir komerciāli neveiksmīga
Tiešsaistē
Rīga, Antonijas iela 8
11:00 - 11:30
Komerciāli veiksmīgās inovācijas rada vidēji 45% no tirgus kategorijas izaugsmes lielākajās pasaules ekonomikās. Eiropā vidēji viens jauns inovatīvs produkts pirmajā gadā nopelna 160 000 eiro (datu avoti: Euromonitor un Nielsen). Inovatīvās ekonomikas ietvaros pastāv daudz pētījumu, vadlīniju un metožu veiksmīgu inovāciju izveidei un virzīšanai tirgū. Tomēr 85%-90% no tirgū izlaistām inovācijām, 12-16 mēnešu laikā tiek izņemtas kā neveiksmīgas.
Runā Cēsis - speciālizlaidums #2 Resursu vadība: kā ar digitāliem rīkiem veicināt uzņēmuma izaugsmi
Tiešsaistē
Cēsis
13:00 - 14:00
PASĀKUMS ATCELTS!!!
Tautas un mājokļu skaitīšanas dati pašvaldības pārvaldībai
Tiešsaistē
Mazā Pils 1, Rīga, LV-1050
13:00 - 14:30
2021. gadā Latvijā pirmo reizi tautas un mājokļu skaitīšana notiek, izmantojot tikai administratīvos datus, tādējādi Latvija sekos attīstīto Ziemeļvalstu grupas piemēram.
"Aprites un bioekonomika lauksaimniecībā – studentu un lauksaimnieku sadarbības potenciāls”
Tiešsaistē
Bērzaines iela 5, Cēsis, Cēsu novads
14:00 - 16:00
Seminārā “Aprites un bioekonomika lauksaimniecībā – studentu un lauksaimnieku sadarbības potenciāls” dzirdēsim jauno, aktīvo lauksaimnieku pieredzes stāstus par saimniekošanu laukos, ambīcijām, azartu un pozitīvu skatu nākotnē, uzzināsim par lielākajiem izaicinājumiem un tendencēm aprites ekonomikā un bioekonomikā, Vidzemē un Latvijā, kā arī radīsim atbildes uz jautājumiem: Kādas iespējas studentiem mācību procesā ir iesaistīties reālu risinājumu izstrādē? Vai mācību iestādes atvērtas sadarbībai ar lauksaimniekiem?
Elektroniskie dokumenti un paraksti
Tiešsaistē
Brūža iela 7, Alūksnes, Alūksnes novads, LV-4301
14:00 - 18:00
Seminārā laikā dalībnieki uzzinās par šī brīža aktualitātēm dokumentu lietošanā un parakstīšanā digitālajā vidē. Par e-adreses izmantošanu, kas ir īpaši aktuāla uzņēmējiem. No 2023. gada e-adrese būs obligāta visiem uzņēmumiem.
Intensīvās biznesa konsultācijas
Tiešsaistē
Purva iela 12a, Valmiera
15:00 - 16:00
Intensīvās 1:1 biznesa konsultācijas (speed-consulting) uzņēmējiem: 20 minūšu intensīvas sarunas ZOOM platformā ar izvēlēto ekspertu, lai saņemtu atbildes uz nozīmīgiem jautājumiem attīstības veicināšanai.
Valsts zemes dienesta atvērtie dati biznesa uzsākšanai un attīstībai
Tiešsaistē
www.vzd.gov.lv
16:00 - 17:00
Tev pietrūkst dati biznesa uzsākšanai vai attīstībai? Varbūt Tu prāto par jauna rīka izveidi ērtai nekustamo īpašumu apsaimniekošanai? Varbūt esi izlēmis uzsākt savā picērijā piegādes pakalpojumu vai sapņo izveidot jaunu tūrisma maršrutu pa Latviju? Mums ir dati – Tev risinājums! Piedalies seminārā “Valsts zemes dienesta atvērtie dati biznesa uzsākšanai un attīstībai” un uzzini!
LLU - Pārtika, kas iedvesmo
Tiešsaistē
Elektroniskajā vidē
09:30 - 12:00
Seminārā “LLU – PĀRTIKA, KAS IEDVESMO!” dalībniekiem būs iespēja ielūkoties tēmās par: izejvielu multifunkcionālu izmantošanu; augu valsts olbaltumvielu produktu izmantošanas potenciālu rūpnieciskajā ražošanā; jauniem, savdabīgiem dabīgu produktu risinājumiem, kuri, aicinās bērnus un jauniešus lietot veselīgu uzturu; laktobionskābes biotehnoloģisko ieguve un pielietojumu pārtikā; ēdamo apvalku un biodegradējamo iepakoju ietekmi uz produktu derīguma termiņa saglabāšanu; inovācijām skābētu kāpostu sulas pārstrādē, kafijas bioloģiski aktīvo savienojumu un gaistošo savienojumu izmaiņām grauzdēšanas procesā, fermentācijas laika ietekmi uz rudzu maizes tehnoloģiskajām un prebiotiskajām īpašībām; bišu tranu peru homogenātu pārstrādi, kā arī sniegs informāciju par studiju iespējām LLU PTF.
Vieslekciju nedēļa. Ilona Rulle – Tehnoloģijas un to pievienotā vērtība profesionālai izaugsmei
Tiešsaistē
10:00 - 11:00
Ilona Rulle, SIA ''AQ AgriEstate'' pārdošanas projektu vadītāja, pastāstīs par tehnoloģiju ietekmi profesionālajā izaugsmē.
Atvērto durvju diena
Klātienes
Dzelzceļa iela 8, Gulbene
10:00 - 18:00
IIC "Dzelzceļš un Tvaiks" aicina uz atvērto durvju dienu! Ar interaktīvo ierīču palīdzību izzini dzelzceļa vēsturi, tagadni un nākotni!
Apvārsnis Eiropa - zinātnes un inovāciju sinerģija
Tiešsaistē
Smilšu 8, Rīga, LV-1050
11:00 - 12:30
Pasākumā būs iespēja uzzināt par jauno Eiropas Savienības (ES) pētniecības un inovāciju atbalsta programmu Apvārsnis Eiropa 2021. - 2027. gadam, kas seko iepriekšējai ietvara programmai Apvārsnis 2020. Pasākuma ievadā aplūkosim tādas tēmas kā jaunās ietvara programmas aktualitātes, plānotie projektu konkursi un to budžets. Kā arī būs iespēja plašāk dzirdēt par jaunumiem digitālā jomā un juridiskos aspektos. Savukārt pasākuma otrajā daļā iepazīstināsim ar Eiropas lielāko finanšu atbalsta programmu – Eiropas Inovāciju padomi (EIC). Dalībniekiem būs iespēja uzzināt par programmas pamatprincipiem un veiksmīgajiem piemēriem.
FOTO knifi un INSTAGRAM triki
Hibrīdpasākums
Rīgas iela 47 (2.stāvs), Gulbene
11:00 - 17:00
Katru dienu arvien izteiktāk izjūtam jaunās valūtas klātbūtni ikdienā. To mēdz dēvēt par uzmanības ekonomiku, kas pamatota ar zīmolu spēju nodrošinot aktuālu un saistošu saturu, lai noturētu patērētāju uzmanību. Teju katram preču vai pakalpojumu sniedzējam ir izveidota mājaslapa, sociālo tīklu konts. Bet ar to vien nepietiek. Lai zīmols nepazustu kopējā jaunumu okeānā sociālo tīklu dzīlēs, jāveido autentisks saturs. Apvienojot aktualitātes, 23.februārī veidojam piesātinātu dienu divos cēlienos zem nosaukuma "FOTO knifi un INSTAGRAM triki".
Bioekonomikas un mežkopības pētījumu simbioze
Tiešsaistē
Rigas iela 111, Salaspils (Zoom vide)
12:00 - 14:00
Meža nozares ļaudis aicina attālināti ieskatīties mūsu pētījumos, kur simbiozē bioekonomika un mežkopība. Stāstīsim, rādīsim kā turam rūpi par vienu no Latvijas dabas bagātībām - mežu, kopjot to un rūpējoties, lai cilvēka dzīvošana tam pāri nenodara.
Kāpēc Vidzeme rada tikai 6,6% no Latvijas pievienotās vērtības?
Tiešsaistē
Bērzaines iela 5
13:00 - 14:00
Ar Vidzemes ekonomiskās veiktspējas izvērtējumu iepazīstinās un uz diskusiju rosinās Phd. oec. cand. Līga Brasliņa, ilggadēja tirgu un uzņēmumu inovāciju veiktspējas analītiķe. Diskusijā tiks meklētas atbildes, kāpēc Vidzemes reģions var vai nevar pienest Latvijas tautsaimniecībai lielāku pievienoto vērtību. Meklēsim atbildes, kuras nozares to var izdarīt visveiksmīgāk un kuras būtu jāatbalsta?
Diskusija ‘’Zaļbūtības temperatūra Latvijā’’
Tiešsaistē
Purva iela 12 A, Valmiera
14:00 - 16:00
Vai uzņēmējdarbībā ir iespējams atkritumus izmantot kā resursu? Arvien aktuālākas kļūst dažādu uzņēmumu iniciatīvas funkcionēt, vienlaicīgi kontrolējot uzņēmuma ietekmi uz vidi ilgtermiņā. Mūsdienās uzņēmumi aizvien biežāk piedomā pie videi draudzīgākiem iepakojumiem, uzņēmuma komunikāciju un loģistiku. Kas ir jāņem vērā, apsverot videi draudzīgas uzņēmējdarbības uzsākšanu? Vai uzņēmums var sākties no atkritumiem vai tomēr vispirms ir jāatrod ideja un tad jāpiemeklē nepieciešamais resurss? Par to diskutēs LIAA Valmieras biznesa inkubatora vadītājs Juris Čeičs, SIA "ZAAO" valdes priekšsēdētājs Gints Kukainis un 3 dažādi uzņēmēji, kuri ikdienā saskaras ar vides problēmu risināšanu.
Diskusija: Individuālo un kolektīvo vērtību apzināšanās un definēšana - tīklošanās pamatprincips
Tiešsaistē
Vidzemes augstkolas Multimediju laboratorija
16:00 - 18:00
Diskusija: Individuālo un kolektīvo vērtību apzināšanās un definēšana - veiksmīgas tīklošanās pamatprincips. Inovatīva tūrisma tīkla “Vidzemēs” piemērs. Esam tūrisma tīkla „Vidzemēs” aktīvā projekta realizācijas posmā un šajā diskusijā vēlamies netradicionālā veidā, kopīgi rast atbildes uz svarīgiem jautājumiem par tīkla veidošanās pamatprincipiem - individuālajām un kolektīvajām vērtībām, piederības sajūtu, konkurenci. Kuras ļautu aktivizēt tīkla dalībnieku iesaisti, veicinātu ilgtermiņa sadarbību un kalpotu par pamatu veiksmīgam, konkurētspējīgam un pievilcīgam tūrisma tīklam Vidzemes augstienes reģionā.
Digitālais brančs "Kur likties ar savu inovāciju? Labākie draugi ceļā uz panākumiem"
Tiešsaistē
Piebalgas ielā 3, Cēsīs, LV – 4101
10:00 - 11:00
Šogad Digitālajā Brančā ar informāciju par atbalsta programmām pašizaugsmei un ideju attīstībai dalīsies grantu un atbalstu programmu pārstāvji, kā arī uzņēmuma pārstāvis, kas ir saņēmis atbalstu un piedalījies inkubācijas procesā.
Simbioze: risinājums resursspiedīgos apstākļos
Tiešsaistē
Purva iela 12a, Valmiera
10:00 - 13:30
2022. gada Vidzemes inovāciju nedēļa veltīta simbiozei tās visplašākajā nozīmē. Ko simbiozes principu piemērošana var dot uzņēmuma, organizācijas un kopumā sabiedrības attīstībai un inovētspējai? Kā ne tikai sadzīvot un izdzīvot, bet kopīgi augt, savā starpā daloties ar pieejamajiem resursiem?
Reģionālais skolēnu mācību uzņēmumu gadatirgus "Cits bazārs Madonā"
Tiešsaistē
Madona, Blaumaņa iela 3
10:00 - 17:00
Madonas biznesa inkubators sadarbībā ar Madonas novada domi un JA Latvija aicina skolēnu mācību uzņēmumus līdz 20.februārim pieteikt dalību Latvijas SMU pasākumā CITS BAZĀRS Madonā, kas 24.februārī norisināsies tiešsaistē.
Runā Cēsis - speciālizlaidums #3 E-komercija: kā ar digitāliem rīkiem veicināt uzņēmuma izaugsmi?
Tiešsaistē
Cēsis
13:00 - 14:00
Aicinām Vidzemes uzņēmējus un visus, kam saistoša tēma ir e-komercija, 24. februārī plkst. 13:00 pieslēgties raidieraksta “Runā Cēsis” speciālizlaidumam “E-komercija: kā ar digitāliem rīkiem veicināt uzņēmuma izaugsmi?”, kas tiešraidē tiks translēts Latvijas IT klastera un Cēsu Digitālā centra Facebook lapās.
Atvērto durvju diena uzņēmuma darbnīcā
Klātienes
Brēžas iela 3, Valmiera
13:00 - 15:00
Sociālais uzņēmums SIA "Mans peldkostīms" ar prieku aicina ikvienu nākt ciemos un apskatīt mūsu darbnīcu Valmierā, kurā top peldkostīmi un citi apģērbi no audumiem, kas radīti no atkārtoti pārstrādātiem plastmasas atkritumiem.
Rūpnieciskā simbioze industrijas sadarbības stiprināšanai
Tiešsaistē
Rīga, Valmieras iela 31
14:00 - 16:00
Industriāla simbioze veidojas divos veidos - pašorganizētas darbības rezultātā, kas industriālo nozaru dalībnieki patstāvīgi veido sadarbību, vai arī pārvaldītos un sadarbību koordinējošos tīklos. Life projekta Waste to Resources Latvia - Boosting Regional Sustainability and Circularity ietvaros CLEANTECH LATVIA sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti, Cēsu pašvaldību un ZAAO izstrādās un ieviesīs Rūpniecisko atkritumu simbiozes platformas izveidi.
Inovāciju grantu programmas ZĪLE 2022 uzsākšanas informatīvais seminārs
Tiešsaistē
Purva iela 12a, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201
10:00 - 11:00
25. februārī aicinām ikvienu interesentu uz informatīvo semināru par inovāciju atbalsta programmas uzņēmējiem “ZĪLE” ieviešanu un inovāciju projekta pieteikuma sagatavošanu. Seminārā būs iespēja uzdot jautājumus.
Vieslekciju nedēļa. Matīss Dreimanis – Darbs ar Etsy
Tiešsaistē
10:00 - 11:00
RTU CSZC students Matīss Dreimanis padalīsies pieredzē par darbošanos interneta tirdzniecībā.
Būt vai nebūt vietējam kartupelim skolas pusdienu galdā: pārtikas zaļie publiskie iepirkumi
Tiešsaistē
Bērzaines iela 5, Cēsis, Cēsu novads, LV-4101
10:00 - 12:00
Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Latvijas Lauku forumu veica pašvaldību un vietējo ražotāju aptaujas (2021). To rezultāti atklāj pašreizējās situācijas kopainu par pārtikas produktu un ēdināšanas pakalpojumu publiskajiem iepirkumiem Vidzemes reģiona pašvaldību pakļautībā esošajās izglītības, sociālās aprūpes un veselības aprūpes iestādēs. Tika konstatēts, ka vietējo ražotāju līdzdalība ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšanā ir zema un vietējas pārtikas īpatsvars iepirkumos ir neliels. Abas puses - pašvaldības un vietējie ražotāji - ir ieinteresētas sadarbībā, tomēr ir virkne šķēršļu, kas jāpārvar.
Kas vienam lieks, otram – prieks! Bet ko darīt ar ražošanas blakus produktiem un bioatkritumiem?
Tiešsaistē
Raiņa bulvāris 19, Rīga, LV-1586
10:00 - 13:30
Reti kurš ražošanas process ir bez blakus produktiem un atlikumiem. Tāpat – reti kura mājsaimniecība ir bez bioatkritumiem. Pastāv divas iespējas – tos var turpināt uzskatīt par atkritumiem vai caur aprites ekonomikas prizmu tos ieraudzīt kā resursu vai izejvielu citam produktam. Aprites ekonomikas principi nosaka nepieciešamību attīstīt industriālo simbiozi un resursu saglabāšanu apritē jeb antroposfērā pēc iespējas ilgāk. Vēlamies palūkoties, cik daudzveidīgi ir šie blakus produkti, kas, nerodot jaunu pielietojumu, nokļūst atkritumos vai aizplūst gaisā; kādi ir jau esošie risinājumi to izmantošanai jaunu produktu ražošanā; un kādas inovācijas varam sagaidīt bioatkritumu valorizācijas jomā?
Kā Igaunijas-Latvijas sadarbība var palīdzēt uzņēmumiem augt?
Tiešsaistē
Sõbra 56, 50106 Tartu, Igaunija
13:00 - 14:00
Igaunijas-Latvijas programma 2021.-2027. gada finansēšanas periodam ir izvirzījusi ambiciozu mērķi: kopīgi un viedi augoši uzņēmumi. Jaunā programma tiks atvērta šī gada beigās, taču aicinām mazos un vidējos uzņēmumus, kompetences un pētniecības centrus, uzņēmējdarbības atbalsta organizācijas un citas atbilstošas institūcijas jau tagad nākt klajā ar jaunām pārrobežu sadarbības idejām.
"Vidzemes inovāciju programmas studentiem - VIPS" - atklāšanas pasākums
Hibrīdpasākums
Kino “Gaisma”, Rīgas iela 19, Valmiera.
14:00 - 15:30
25.februārī plkst. 14:00 Kinoteātrī Gaisma, Valmierā un tiešsaistē Vidzemes Augstskolas Youtube kanālā norisināsies projekta Vidzemes inovācju programma studentiem (VIPs) atklāšanas pasākums. Pasākuma laikā tiks izstāstīts par VIPs plānotajām aktivitātēm, uzstāsies gan augstskolas pārstāvji, gan uzņēmēji, daloties ar savu pieredzi. Kā arī būs studentu pieredzes stāsts, kuri piedalījušies līdzīgā projektā. Tiešsaistes laikā būs iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus.
Sadarbība Vidzemes reģiona tūrisma attīstībai
Tiešsaistē
14:00 - 16:00
Vidzemes reģionā tūrisma attīstībā ieinteresēto ir daudz - pašvaldības, profesionālās tūrisma organizācijas, reģiona institūcijas, uzņēmēju tīklojumi un pētnieki. Katrs darbojas, īstenojot savu redzējumu pieejamo resursu ietvaros, bet visiem mērķis viens - veidot Vidzemi pievilcīgāku tās viesiem. Lielāka rīcību saskaņotība, savstarpēji papildinot vienam otru, nāktu tikai par labu Vidzemes un tā atsevišķo vietu tūrisma veicināšanai.