22.02.2022. - OTRDIENA

"Atvērtās durvis Dižgaru ceļā"

Brīvs apmeklējums iestādes/uzņēmuma darbalaikā
Klātienes
Ape- Dzirnavu iela 24; Trapene- Novadpētniecība.centrs; SIA "Very Berry" Jaunās Rogas, Gaujienas pagasts;Gaujiena- J.Vītola memoriālais muzejs "Anniņa
10:00 - 14:30
Kontaktpersona:
Iveta Kovtuņenko
"Simbioze", savienojot pagātni un tagadni, jūs pavadīs, apmeklējot Atvērto durvju dienu "Dižgaru ceļā". Šis ir unikāls projekts, kurā sadarbojas pašvaldības iestādes, uzņēmēji, Vidzemes Augstskolas pasniedzēji, sabiedrības aktīvisti no biedrībām "Piegauja" un "Vītolēni", un tiek izmantoti tikai vietējie pieejamie resursi. Dodoties interesantajā ceļojumā no Apes līdz Virešiem vai no Virešiem līdz Apei pa A2, jūs ikviens pārliecināsieties, cik veiksmīgi var izmantot zināšanu, resursu un pakalpojumu apvienošanu ikvienā no apmeklētajām vietām.
 
"Atvērtās durvis Dižgaru ceļā" piedāvājumā ir izmantots vietējo resursu potenciāls (to var izmantot tūrismā, mācību procesā u.c.). Izzinot un iepazīstot rakstnieku, un dzejnieku dzīvesstāstus, jūs izmantosiet modernās tehnoloģijas, kuras virtuāli "atdzīvina" sen aizmirstus tēlus, uzņēmēji piedāvās iegādāties vietējos ogu produktus, sulas, vitamīnu dzērienus, kuri tiek pārstrādāti un saglabāti, izmantojot vismodernākās ražošanas iekārtas un tehnoloģijas (SIA "Very Berry"). Trapenē un Gaujienā sajutīsiet dzejnieka O.Vācieša un komponista J.Vītola klātbūtni, iepazīsiet virtuālās realitātes sniegtās iespējas - "Tikšanās ar Jāzepu Vītolu" un interaktīvās ierīces, kuras veidojuši Vidzemes Augstskolas pasniedzēji. Savukārt Virešos varēsiet piedalīties radošās darbnīcās un izmēģināt sveču gatavošanu, izzināt stikla kausēšanas noslēpumus, kurus palīdzēs atklāt aktīvākie sabiedrības pārstāvji no biedrībām.
 
Šis ceļojums no pagātnes uz tagadni atklās, kā notiek intelektuālo un materiālo resursu apmaiņa ikdienas dzīvē. Jums tiek piedāvāta iespēja atpūsties, baudīt un izbaudīt jaunu, inovatīvu tūrisma produktu, mainot ierasto vidi un dodoties iepazīt!
 
Mēs jūs gaidām!
Programma
10:00 - 14:30
“Atvērtās durvis Dižgaru ceļā”
Dodoties ceļojumā pa A2, iekļauj sevī četrus pieturpunktus: Virešus, Gaujienu, SIA “Very Berry”, Trapeni un Api.
22.02.no plkst.10.00-14.30

Pirmā pietura Virešos
piedāvā iepazīt dzejnieces Kornēlijas Apškrūmas daiļradi, aplūkot viņas vaļasprieka – “Pūču” kolekciju un veikt dažādus izzinošus uzdevumus, kopā ar Biedrība ‘’Piegauja” vadītāju izveidot brīnišķīgas eco sveces, izzināt stikla kausēšanas un jaunu dažnedažādu lietu radīšanas procesus pielietojot modernās tehnoloģijas.

“Brīžos, kad pārņem grūtums
Esi kā ceļinieks…”
Info: Līga Ozoliņa – tālrunis, +371 29489660
Adrese: Virešu pagasta novadpētniecības centrs “Mājvieta”, Virešu pagasts, „Vecvireši”.
________________________________

Otrā pietura Gaujienā
piedāvā iziet pa Mūzikas taku, spēlēt 8 dabas mūzikas instrumentus un iepazīt virtuālo 360 tūri “Tikšanās ar Jāzepu Vītolu” (sadarbībā ar Vidzemes Augstskolu) - šī pietura jums dos emocionālo un dvēselisko sajūtu lādiņu ilgam jo ilgam laikam.
https://va.lv/lv
 
“Mūsu pienākums ir piedāvāt savus plecus tiem, kas aiz mums nāk, lai tie mūsu augumu pāraugtu, mums pāri celtos, jo spējīgais nes uz pleciem vairākas paaudzes, nesalūstot zem nastas”.
Info: Ineta Riepniece – tālrunis, +371 29247772
Adrese: Jāzepa Vītola memoriālais muzejs “Anniņas”, Gaujienas pagasts, “Anniņas”.

Dodoties uz nākošo pieturvietu…aicinām apmeklēt SIA “Very Berry” ražotnes veikaliņu un iegādāties veselīgas eco lielogu dzērvenes, gan saldētas, gan pūdercukurā, lielogu mellenes, dažādus, veselību uzlabojošus dabīgu sulu un ārstniecības augu dzērienus, sukādes u.c. tieši no ražotnes - tālrunis, +371 26373556,  Sanita Meistere
https://www.veryberry.lv/sakums

Trešā pietura Trapenē, kur pa visgarāko lapegļu aleju Latvijā nonāksiet dzejnieka Ojāra Vācieša bērnības zemē, piedāvā iepazīt viņa dzeju un izmantojot interaktīvās tehnoloģijas (sadarbībā ar Vidzemes Augstskolu) – sastapt “pašu” dzejnieku O.Vācieti un viņa “Astoņus kustoņus”. Būs pārsteigumi (kā sadarbojoties ar uzņēmēju var radīt sajūtu, domu un sapņu pasauli).

“Bet atbrauc gan-

Tu sapratīsi pati,
Drīz mūsu kraujas
Atkal ziedēs plauks!”
Info: Svetlana Spalviņa – tālrunis, +371 22451160
Adrese: Trapenes novadpētniecības centrs, Trapene, “Vairogi”.
________________________________

Ceturtā pietura Apē, rakstnieces Elīnas Zālītes memoriālajā mājā, piedāvā aizraujošu “izlaušanās spēli”, kā arī iepazīt kā izmantojot mūsdienu tehnoloģijas var iepazīt rakstnieces daiļradi.

“Ai, ceļi, takas, gaitas,
Cik daudz ir jūsu iets!”
Info: Irēna Meistere – tālrunis, +371 26124789
Adrese: Elīnas Zālītes memoriāla māja, Ape, Dzirnavu iela 24.

https://smiltenesnovads.lv/


Organizē