Pasākumi

"Atvērtās durvis Dižgaru ceļā"
Klātienes
Ape- Dzirnavu iela 24; Trapene- Novadpētniecība.centrs; SIA "Very Berry" Jaunās Rogas, Gaujienas pagasts;Gaujiena- J.Vītola memoriālais muzejs "Anniņa
10:00 - 14:30
"Simbioze", savienojot pagātni un tagadni, jūs pavadīs, apmeklējot Atvērto durvju dienu "Dižgaru ceļā". Šis ir unikāls projekts, kurā sadarbojas pašvaldības iestādes, uzņēmēji, Vidzemes Augstskolas pasniedzēji, sabiedrības aktīvisti no biedrībām "Piegauja" un "Vītolēni", un tiek izmantoti tikai vietējie pieejamie resursi. Dodoties interesantajā ceļojumā no Apes līdz Virešiem vai no Virešiem līdz Apei pa A2, jūs ikviens pārliecināsieties, cik veiksmīgi var izmantot zināšanu, resursu un pakalpojumu apvienošanu ikvienā no apmeklētajām vietām.
"Datu spēks teritoriju plānošanā un attīstībā: Gulbenes piemērs"
Tiešsaistē
Tiešsaistē, zoom
11:00 - 12:30
Kādi ir lielākie izaicinājumi un ieguvumi datos balstītā pilsētplānošanā? Kādas ir globālās tendences un kā tās var palīdzēt vietējā līmenī? Par globālo perspektīvu darbnīcā pastāstīs uzņēmumu "Vividly Urban" un "Jāņā Sēta" pārstāvji, bet par vietējiem izaicnājumiem un iespējām dalīsies Gulbenes pašvaldība.
Atvērto durvju diena
Klātienes
Dzelzceļa iela 8, Gulbene
10:00 - 18:00
IIC "Dzelzceļš un Tvaiks" aicina uz atvērto durvju dienu! Ar interaktīvo ierīču palīdzību izzini dzelzceļa vēsturi, tagadni un nākotni!

Eksperti

LV
Linda Semjonova
Vadošā klientu konsultante, Swebank
LV
Elīna Dāce
Vadošā pētniece, Latvijas Universitātes Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas institūts
LV
Inese Nikopensius
Igaunijas-Latvijas programmas konsultante, Igaunijas-Latvijas programmas Kopīgais sekretariāts
LV
Ivars Kudreņickis
Vadošais pētnieks, Fizikālās enerģētikas institūts