Pasākumi

Bioekonomikas un mežkopības pētījumu simbioze
Tiešsaistē
Rigas iela 111, Salaspils (Zoom vide)
12:00 - 14:00
Meža nozares ļaudis aicina attālināti ieskatīties mūsu pētījumos, kur simbiozē bioekonomika un mežkopība. Stāstīsim, rādīsim kā turam rūpi par vienu no Latvijas dabas bagātībām - mežu, kopjot to un rūpējoties, lai cilvēka dzīvošana tam pāri nenodara.
Atjaunojamās enerģijas kopienas
Tiešsaistē
Bērzaines iela 5, Cēsis
15:00 - 17:00
Zaļais kurss” (Green Deal), ko 2019. gadā ir pasludinājusi Eiropas Savienība, paredz būtiskas izmaiņas līdzšinējā saimniekošanā. Eiropas Zaļā kursa centrā ir klimatneitralitāte. Eiropas Savienība kā pirmais kontinents ir apņēmusies sasniegt klimatneitrālu ekonomiku šī gadsimta vidū. Lai šo apņemšanos izpildītu, aktīvas rīcības būs nepieciešamas visos dalībvalsts pārvaldes līmeņos. Apskatīsim vienu no potenciālām mājsaimniecību rīcībām vai iespējām – atjaunojamās enerģijas kopienas konceptu.
Sadarbība F2F
Hibrīdpasākums
Zinātnes iela 2, Priekuļi, Cēsu novads
12:00 - 12:30
Sadarbība sevī var ietvert klasisko F2F, jeb face to face (aci pret aci), bet modernajā Eiropā, līdz ar jauniem izaicinājumiem, radīta F2F stratēģija (from farm to fork, jeb no lauka līdz galdam), kas ir viens no galvenajiem pasākumiem Eiropas zaļā kursa ietvaros. Šī stratēģija iet pāri “aci pret aci” robežām, nesaraujamā ķēdē sadarbojoties organismiem visos biosfēras līmeņos - no vissīkākajiem augsnes mikroorganismiem līdz gala patērētājam - cilvēkam.

Eksperti

LV
Reinis Muižnieks
Zinātniskais asistents, Latvijas Universitātes Mikrobioloģijas un biotehnoloģijas institūts
LV
Edžus Cābulis
Direktors, SIA “Balticfloc”, Cēsu pašvaldība
LV
Gatis Sala
SIA “Domus Eco” uzņēmuma un prakses vadītājs, SIA “Domus Eco”
LV
Juris Čeičs
Vadītājs, LIAA Valmiera biznesa inkubators