22.02.2022. - OTRDIENA

Valsts zemes dienesta atvērtie dati biznesa uzsākšanai un attīstībai

Nav nepieciešams iepriekš reģistrēties
Tiešsaistē
16:00 - 17:00
Kontaktpersona:
Sandra Notruma
Tev pietrūkst dati biznesa uzsākšanai vai attīstībai? Varbūt Tu prāto par jauna rīka izveidi ērtai nekustamo īpašumu apsaimniekošanai? Varbūt esi izlēmis uzsākt savā picērijā piegādes pakalpojumu vai sapņo izveidot jaunu tūrisma maršrutu pa Latviju? Mums ir dati – Tev risinājums! Piedalies seminārā “Valsts zemes dienesta atvērtie dati biznesa uzsākšanai un attīstībai” un uzzini:
  • kādi Valsts zemes dienesta dati no 2022.gada ir brīvi pieejami ikvienam interesentam atvērto datu formātā?
  • kas tajos vērtīgs un interesants?
Jau tagad varam pačukstēt, ka dati par nekustamo īpašumu, zemes vienībām, būvēm, administratīvajām teritorijām, adresēm un nekustamā īpašuma tirgus datiem ir brīvi pieejami ikvienam un tie gaida datu entuziastus, kas tos pratīs izmantot jaunās, inovatīvās idejās!
Seminārā sniegtā informācija būs noderīga uzņēmējiem, jaunuzņēmumu jeb startup pārstāvjiem, studentiem un pasniedzējiem, sabiedriskajām organizācijām un jebkuram datu entuziastam.
IERAKSTS
Programma
16:00 - 16:15
Valsts zemes dienesta atvērtie dati – kas tas ir?
Īss ieskats par to, kādus datus Valsts zemes dienests no 2022.gada ir atvēris.
16:15 - 16:45
Detalizētāks ieskats atvērtajos datos jeb “kas lācītim vēderā”?
Trīs ekspertu stāsti par trijiem Valsts zemes dienesta reģistru datiem, kas nu ir pieejami atvērto datu formātā - par adrešu, kadastra un tirgus datiem. Kas tajos vērtīgs un interesents? Ko no šiem datiem var uzzināt un ko tajos var atrast? Kādas datu kopas publicētas? Un cita vērtīga informācija, kas var noderēt, ja meklējiet datus, plānojot sava biznesa attīstību vai jauna biznesa uzsākšanu.
Organizē