“Uzdrīksties mainīties!” arī turpmāk!
Pievienots: 07.03.2023.
SIA “ZAAO” aicina arī turpmāk, neskatoties uz Vidzemes inovāciju nedēļas noslēgumu, pārdomāt ikdienas paradumus un uzdrīkstēties tos mainīt, lai kopīgi samazinātu to atkritumu apjomu, kas nonāk poligonā apglabāšanā.
Ar improvizāciju ikdienā jāsaskarās biežāk nekā spējam iedomāties
Pievienots: 07.03.2023.
2023. gada 24. februārī Varakļānu novada pašvaldība sadarbībā ar Vidzemes plānošanas reģionu pirmo reizi “Vidzemes inovāciju nedēļas” ietvaros Varakļānu novadā rīkoja semināru/ diskusiju “Improvizācijas laboratorija inovācijām Varakļānos”. Katru gadu Vidzemes plānošanas reģions inovāciju nedēļas ietvaros izvirza virstēmu, ko padziļināti pētīt tās ietvaros. Šogad šī tēma bija improvizācija. Kā izdevās noskaidrot pasākuma gaitā, ar improvizāciju mums ikdienā nākas saskarties pat biežāk nekā spējam iedomāties – improvizācijai ļaujamies gan tad, kad viss norit, kā plānots, gan tad, kad pazudis pamats zem kājām. Par to, kā ļauties šim procesam, vai to ietekmēt un cik lielā mērā tas attiecināms uz inovāciju procesu, par to aktīvi tika diskutēts pasākuma laikā.
Valmieras koprades darbnīca DARE 24. februārī aicina uz Ideju tirdziņu
Pievienots: 15.02.2023.
Valmieras koprades darbnīca DARE, Vidzemes Inovāciju nedēļas ietvaros, 24. februārī plkst.14.00 aicina sanākt kopā uzņēmējus, mājražotājus, radošos entuziastus, māksliniekus, izglītības nozares pārstāvjus, skolēnus un studentus pasākumā “Ideju tirdziņš “Koprade: eksperimentāla improvizācija?””. Tiks runāts par koprades procesu, tā nozīmi Valmieras novadā un kā DARE var kļūt par spēcīgāku atbalstu jaunu ideju radīšanas procesā un meikeru kopienas veidošanā!
ZAAO iedvesmo un aicina “UZDRĪKSTĒTIES MAINĪTIES”
Pievienots: 13.02.2023.
Jau piekto gadu pēc kārtas no 20. līdz 24. februārim notiks Vidzemes inovāciju nedēļa 2023, kuras laikā ikviens vidzemnieks tiks aicināts iedzīvināt inovācijas savā ikdienas dzīvē. Arī šogad SIA “ZAAO” aktīvi piedalīsies šajā pasākumā, sākot ar aicinājumu ikvienam pārbaudīt savas zināšanas virtuālajā spēlē "Uzdrīksties mainīties" un dalību iedvesmas stāstu pēcpusdienā (iz)STĀSTI | Improvizācijā profesijā!
Atvērta pieteikšanās dalībai
Pievienots: 11.02.2023.
23. februārī Valmierā (Tērbatas ielā 10, Vidzemes Augstskolas telpās) notiks seminārs par uzņēmumu digitalizācijas iespējām, pieejamo konsultatīvo un finanšu atbalstu aktivitāšu realizēšanai, t.sk. par atbalsta iespējām uzņēmējdarbības attīstībai kopumā.
Aicina uz semināru-diskusiju “Improvizācijas laboratorija inovācijām Varakļānos"
Pievienots: 11.02.2023.
Piektdien, 24.februārī, plkst. 15.00 Varakļānu novada pašvaldība aicina ikvienu interesentu uz semināru-diskusiju “Improvizācijas laboratorija inovācijām Varakļānos”, kas notiks Varakļānu novada Kultūras centrā. Pasākuma pamatā ir atziņa, ka inovācija tas ir jauninājums, kura radīšanai nepieciešama uzdrīkstēšanās, izkāpšana no savas komforta zonas, domāšana ārpus ierastajiem standartiem. Šī notikumu pēctecība nereti saistāma ar improvizācijas procesu - kā tam ļauties, kā uzdrīkstēties, riskēt un nonākt pie gala produkta – par to šis seminārs / diskusija Varakļānos.
Rosinās diskusiju "VAI REMIGRĀCIJA = INOVĀCIJA?"
Pievienots: 11.02.2023.
Otrdien, 21. februārī, plkst. 15.00 Vidzemes plānošanas reģions (VPR) un Latgales plānošanas reģions (LPR) aicina remigrantus un citus interesentus uz tiešsaistes diskusiju “VAI REMIGRĀCIJA = INOVĀCIJA?”. Tajā piedalīsies arī Ārlietu un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju pilnvarotie, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvji, plānošanas reģionu remigrācijas koordinatori, remigranti-uzņēmēji un jomas pētnieki. Diskusijas laikā tiks meklēta atbilde uz jautājumu - vai inovatīvu risinājumu ieviešana veicina atgriešanos Latvijas reģionos.
“Inovators uz paplātes” – Smiltenes novada uzņēmēji rada inovatīvus produktus
Pievienots: 10.02.2023.
2023. gada 23. februārī no pulksten 13.00 Smiltenes tehnikumā norisināsies seminārs “Inovators uz paplātes” par inovācijām pārtikas nozarē Smiltenes novadā. Tajā gaidāmi aizraujoši vietējo uzņēmēju pieredzes stāsti, bet šefpavārs Mārtiņš Sirmais no novadā ražotajiem produktiem uzburs jaunus ēdienus. Pasākums tiek organizēts Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros.
Izziņota Vidzemes Inovāciju nedēļas 2023 pasākumu programma
Pievienots: 08.02.2023.
Šogad Vidzemes Inovāciju nedēļā no 20. februāra līdz 24. februārim interesenti aicināti apmeklēt vairāk nekā 20 pasākumus visā Vidzemē un arī ārpus tās robežām. Pasākumu formāts ir ļoti daudzveidīgs, paredzēts dažādām mērķauditorijām un dažādiem ambīciju apmēriem. Apmeklētājus aicina uz semināriem, darbnīcām, konsultācijām, hakatoniem, tīklošanās pasākumiem, izstādēm un iedvesmas stāstu pēcpusdienām, atbalsta programmu atklāšanas pasākumiem un atvērtajām durvju dienām. Lielākā daļa pasākumu notiks klātienē, daļai varēs pieslēgties arī attālināti.
Vēl tikai šonedēļ atvērta pasākumu pieteikšana Vidzemes Inovāciju nedēļai 2023
Pievienots: 31.01.2023.
Vēl tikai šonedēļ līdz 3. februārim iespējams pieteikt pasākumus Vidzemes inovāciju nedēļai 2023. Jau šobrīd iniciatīvu izrādījušas un pasākumus pieteikušas vairākas pašvaldības, iestādes un organizācijas, kā arī uzņēmumi. Atgādinām, ka dalība ir bez maksas.
Pasākumu pieteikšana ir atvērta
Pievienots: 17.01.2023.
Līdz 3. februārim ikviens interesents aicināts pieteikt pasākumu Vidzemes inovāciju nedēļai 2023, kas šogad norisināsies jau piekto gadu no 20. februāra līdz 24. februārim visā Vidzemē. Par šī gada nedēļas virstēmu izvēlēta improvizācija. Vidzemes plānošanas reģions kā Vidzemes inovāciju nedēļas koncepta aizsācējs aicina pašvaldības, organizācijas, uzņēmumus, biedrības, valsts pārvaldes iestādes, izglītības un pētniecības iestādes un citus interesentus iesaistīties un bagātināt Vidzemes inovāciju nedēļas 2023 piecu dienu pasākumu programmu.