Vidzemes Inovāciju nedēļā apspriesti rūpnieciskās simbiozes risinājumi un iespējas
Pievienots: 01.03.2022.
CLEANTECH LATVIA izpilddirektore un pasākuma moderatore Evija Pudāne uzskata, ka: “Svarīgākais, lai rastos simbioze, ir apzināšanās, ka ikvienā ražošanas procesā ir blakusprodukti, un gribēt tos izmantot, lai radītu tiem jauno pievienoto vērtību. Mūsu projekta uzdevums ir palīdzēt identificēt šīs iespējas”.
Kas vienam lieks – otram prieks! Ražošanas blakus produkti un bioatkritumi
Pievienots: 23.02.2022.
Reti kurš ražošanas process ir bez blakus produktiem un atlikumiem. Tāpat – reti kura mājsaimniecība ir bez bioatkritumiem. Pastāv divas iespējas – tos var turpināt uzskatīt par atkritumiem vai caur aprites ekonomikas prizmu tos ieraudzīt kā resursu vai izejvielu citam produktam. Aprites ekonomikas principi nosaka nepieciešamību attīstīt industriālo simbiozi un resursu saglabāšanu apritē jeb antroposfērā pēc iespējas ilgāk.
Aicina uz semināru-diskusiju par pārtikas zaļajiem publiskajiem iepirkumiem pašvaldībās
Pievienots: 22.02.2022.
Piektdien, 25. februārī, plkst. 10.00 Vidzemes plānošanas reģions (VPR), Latvijas Lauku forums (LLF) un projekts “CITIES2030” aicina ikvienu interesentu uz semināru-diskusiju “Būt vai nebūt vietējam kartupelim skolas pusdienu galdā: pārtikas zaļie publiskie iepirkumi”. Pasākumā tiks apspriesti aktuāli un sasāpējuši jautājumi, kas saistīti ar pārtikas zaļajiem publiskajiem iepirkumiem pašvaldību pakļautībā esošajās izglītības, sociālās aprūpes un veselības aprūpes iestādēs.
Vidzemes inovāciju nedēļas konferencē aicina ieskatīties daudzpusīgajās simbiozes iespējās
Pievienots: 21.02.2022.
Vidzemes plānošanas reģiona Vidzemes uzņēmējdarbības centrs 24. februārī pkst. 10.00 aicina uz konferenci "Simbioze: risinājums resursspiedīgos apstākļos", kurā ielūkosiemies simbiozes principu piemērošanā ražošanā, izglītībā, kopienās un kultūrā. Aicināti uzņēmēji, publiskās pārvaldes, nevalstisko organizāciju pārstāvji un citi interesenti.
Aicina “Dižgaru ceļš”
Pievienots: 21.02.2022.
Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros nākamnedēļ, 22. februārī no pulksten 10.00 līdz 14.30, ikviens interesents bez maksas var apmeklēt “Dižgaru ceļa” pieturas vietas. Apmeklētājus gaidīs Apē, Trapenē, Gaujienā un Virešos.
Seminārs “Rūpnieciskā simbioze industrijas sadarbības stiprināšanai”
Pievienots: 21.02.2022.
2022.g. 24. februārī Vidzemes Inovāciju nedēļas un Life projekta “Waste to Resources Latvia - Boosting Regional Sustainability and Circularity” ietvaros CLEANTECH LATVIA sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti, Cēsu pašvaldību un ZAAO organizē bezmaksas semināru “Rūpnieciskā simbioze industrijas sadarbības stiprināšanai”.
Tiek uzsākta unikāla atbalsta programma reģionā – “Vidzemes inovāciju programma studentiem”
Pievienots: 21.02.2022.
Vidzemes Augstskolai sadarbībā ar Valmieras Attīstības aģentūru un Ventspils Augstskolu ir radīta Vidzemes reģionā unikāla atbalsta programma studentiem, kas jauniešiem, studiju un izglītības procesa ietvaros, ļaus izstrādāt inovatīvus un drosmīgus biznesa risinājumus uzņēmēju piedāvātajiem izaicinājumiem.
Unikāla iespēja piedalīties Vidzemes augstienes tūrisma tīkla „Vidzemēs” izveidē
Pievienots: 21.02.2022.
Vidzemes Inovāciju nedēļas ietvaros, 23. februārī plkst. 16:00 tiešsaistē norisināsies Vidzemes augstienes tūrisma zīmola „Vidzemēs” organizēta diskusija – darba sesija „Individuālo un kolektīvo vērtību apzināšanās un definēšana - veiksmīgas tīklošanās pamatprincips.” Tā ir unikāla iespēja ielūkoties jauna tūrisma tīkla tapšanā un kļūt par daļu no tā veidotājiem.
Aicinām atklāt studentu un lauksaimnieku sadarbības iespējas aprites un biekonomikā
Pievienots: 21.02.2022.
Sadarbojoties aprites un bioekonomikas spēlētājiem, rodas arvien jauni, ilgtspējīgi digitālie risinājumi, kurus ieviešot būtiski attīstās reģiona konkurētspēja. Lai to atbalstītu un veicinātu, Vidzemes Inovāciju nedēļas ietvaros norisināsies seminārs “Aprites un bioekonomika lauksaimniecībā – studentu un lauksaimnieku sadarbības potenciāls”.
RTU iedvesmos Vidzemes novatorus idejas pārvērst inovatīvā uzņēmējdarbībā
Pievienots: 18.02.2022.
Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centra eksperti Vidzemes inovāciju nedēļā tiešsaistes pasākumos 21. un 24. februārī informēs interesentus par atbalstu inovāciju radīšanā un uzņēmējdarbības attīstībā, iedvesmos ar pieredzes stāstiem un praktiskiem paņēmieniem inovatīvu ideju radīšanai. Eksperti arī piedalīsies rūpnieciskajai simbiozei veltītā seminārā.
21. februārī aicinām uz semināru par atjaunojamās enerģijas kopienām efektīvam resursu patēriņam
Pievienots: 16.02.2022.
21. februārī plkst. 15.00 Vidzemes plānošanas reģions un projekts “Praktiski risinājumi gudrai energoresursu izmantošanai (Smart Living)” aicina interesentus uz tiešsaistes semināru “Atjaunojamās enerģijas kopienas”. Pasākums aktualizē kopienu spēku individuālas enerģijas sistēmas izveidei, lai uzlabotu savas dzīves apstākļus un mazinātu atkarību no fosilajiem enerģijas resursiem.
Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros IT eksperti aicina uz biznesa konsultācijām
Pievienots: 11.02.2022.
Sagaidot Vidzemes inovāciju nedēļu, laikā no 14. līdz 18. februārim, Latvijas IT klasteris sadarbībā ar Cēsu Digitālo centru, organizē IT ekspertu konsultācijas, uz kurām tiek aicināti pieteikties visi Vidzemes uzņēmēji, kuriem interesējošas tēmas ir datu analītika, resursu vadība un e-komercija. Ekspertu konsultācijas ir lieliska iespēja ikvienam uzņēmumam tikties ar IT nozares profesionāļiem, uzdot sev interesējošus jautājumus un kopīgi rast potenciālus risinājumus saviem izaicinājumiem.
Šogad 35 pasākumos zināšanās dalīsies 100 eksperti
Pievienots: 09.02.2022.
Šogad Vidzemes inovāciju nedēļā pieteikts rekordliels skaits pasākumu - lai padziļināti iepazītos ar simbiozes lomu inovācijā, no 21. līdz 25. februārim interesenti aicināti apmeklēt 35 pasākumus. Tajos savās zināšanās, pieredzē un idejās dalīsies ap 100 ekspertu.
Vidzemes inovāciju nedēļa 2022: 21.-25. februārī (atvērta pasākumu pieteikšana)
Pievienots: 12.01.2022.
Turpinot stiprināt inovācijas entuziastu kopienu reģionos, no 2022. gada 21. līdz 25. februārim Vidzemes plānošanas reģions jau ceturto gadu organizēs Vidzemes inovāciju nedēļu, par tās virstēmu šogad izvirzot jēdzienu “simbioze”. Pasākuma platformas iniciatori aicina uzņēmumus, organizācijas, pašvaldības, valsts pārvaldes iestādes, kā arī citas sabiedrības grupas līdzdarboties pasākumu organizēšanā. Pasākumus jāpiesaka tīmekļa vietnē http://innovation.vidzeme.lv līdz š.g. 28. janvārim.