Pievienots: 07.03.2023.

“Uzdrīksties mainīties!” arī turpmāk!

SIA “ZAAO” aicina arī turpmāk, neskatoties uz Vidzemes inovāciju nedēļas noslēgumu, pārdomāt ikdienas paradumus un uzdrīkstēties tos mainīt, lai kopīgi samazinātu to atkritumu apjomu, kas nonāk poligonā apglabāšanā.

No 20. līdz 24. februārim Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros SIA ‘’ZAAO” (turpmāk tekstā - ZAAO) aicināja apmeklēt pasākuma mājas lapu un piedalīties virtuālajā izziņas spēlē “Uzdrīksties mainīties!”, kurā, atbildot uz dažādiem jautājumiem, bija iespēja uzzināt vairāk par atkritumu nozari, aizdomāties par kopējo radīto atkritumu apjomu. Spēles beigās, lai piedalītos balvas izlozē, ikviens tika aicināts iesūtīt ZAAO atbildi uz noslēguma jautājumu “Cik PET pudeles nepieciešamas, lai saražotu pavedienu jaunam T kreklam?”, kas bija 10 PET pudeles.

Kopumā spēles lapu apmeklēja 163 dalībnieki un tika saņemtas 24 pareizās atbildes. Pēc izlozes ZAAO Dabas un tehnoloģiju parka “URDA” pusdienu kārbiņas un poligona “Daibe” bišu vāktais medus šoreiz nonāk pie Evitas Blūmas, Gustava Griezīša un Andas Alsbergas, ar kuriem par balvu saņemšanu sazināsimies individuāli. Liels prieks par aktīvo līdzdalību no Ekoskolu Ziemas foruma dalībniekiem!

ZAAO Dabas un tehnoloģiju parka “URDA” Vides izglītības nodaļas pedagoģe Evija Tiltiņa aicina arī aizdomāties par tiem soļiem, ko katrs varam veikt ikdienā: “Vidzemes inovāciju nedēļas laikā caur spēli mudinājām nedaudz ieskatīties un aizdomāties par atkritumu apsaimniekošanu, tās nepieciešamību un to, cik svarīgi mums visiem kopā darīt vairāk, lai samazinātu kopējo atkritumu apjomu! Arī turpmāk aicinām sākt ar pirmajiem soļiem, jau veikalā izvēloties - ko, cik daudz, kā iepakotu iegādājamies, kā to atgādājam mājās un cik daudz no tām izmantojam! Nākamais solis – iegādātās preces atlikumus pareizi sašķirot, lai pārstrādē nonāktu pēc iespējas vairāk, nevis tiktu apglabāts atkritumu kalnā.”

Par materiāliem, kurus iespējams pareizi nošķirot, var uzzināt ZAAO tīmekļa vietnes sadaļā “Padomi atkritumu šķirošanai!”, bet par praktiskiem padomiem, atkritumu pārstrādi uzzini www.urda.lv, sadaļā “Noderīgi”.

Virtuālā spēle “Uzdrīksties mainīties!” ikvienam interesentam būs pieejama arī visu marta mēnesi. Lai nokļūtu spēlē, atver ej.uz/uzdriksties_mainities un spied uz bultiņas attēla vidū!

 

Informāciju sagatavoja:

Inga Kovala Sēne

Sabiedrisko attiecību vadītāja

+371 28300726

e-pasts Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

www.zaao.lv