Pievienots: 11.02.2023.

Aicina uz semināru-diskusiju “Improvizācijas laboratorija inovācijām Varakļānos"

Lai stiprinātu inovācijas garu un veidotu radošu vidi jaunu produktu un pakalpojumu radīšanai, Varakļānu novada pašvaldība Vidzemes inovāciju nedēļas 2023 ietvaros rīko semināru-diskusiju “Improvizācijas laboratorija inovācijām Varakļānos”.

Piektdien, 24.februārī, plkst. 15.00 Varakļānu novada pašvaldība aicina ikvienu interesentu uz semināru-diskusiju “Improvizācijas laboratorija inovācijām Varakļānos”, kas notiks Varakļānu novada Kultūras centrā. Pasākums noritēs “Vidzemes inovāciju nedēļas 2023” ietvaros, tā pamatā ir atziņa, ka inovācija tas ir jauninājums, kura radīšanai nepieciešama uzdrīkstēšanās, izkāpšana no savas komforta zonas, domāšana ārpus ierastajiem standartiem. Šī notikumu pēctecība nereti saistāma ar improvizācijas procesu - kā tam ļauties, kā uzdrīkstēties, riskēt un nonākt pie gala produkta – par to šis seminārs / diskusija Varakļānos.


Pasākumu ievadīs Varakļānu novada pašvaldības projektu vadītājas Līnas Nagles prezentācija un stāstījums par Varakļānu novada pašvaldības atbalstu uzņēmējiem un īstenoto biznesa ideju konkursu "Radies Varakļānos", tā pirmssākumiem un sasniegtajiem rezultātiem, mudinot iedzīvotājus sadarboties ar pašvaldību un realizēt savas ieceres. Turpinājumā pasākuma apmeklētājus ar savu pieredzes stāstu priecēs ģimenes kafejnīcas "Grāmatnīca" viena no dibinātājām Anete Urka, stāstot par inovācijām uzņēmējdarbībā un rīkiem, kas palīdz nonākt pie veiksmīga gala produkta, pārvēršot idejas realitātē. Ņemot vērā faktu, ka viena no vadošajām nozarēm novadā ir tieši lauksaimniecība, Z/S "Dzenīši" agronoms Gundars Vīgulis stāstīs par ilgtspējīgu un videi draudzīgu lauksaimniecību. Savukārt SIA "BURBUĻU SPĒLES" dibinātāja Alīse Potaša uzrunās auditoriju ar stāstu par izkāpšanu no savas komforta zonas un biznesa idejas īstenošanu.


Kā īstenā laboratorijā, kad auditorija būs noklausījusies visus pieredzes stāstus, tiks veikta padziļināta Varakļānu novada un inovāciju attīstības izpēte, iesaistot pieredzes stāstu autorus paneļdiskusijā, kurā tiks meklētas atbildes uz tādiem jautājumiem kā: kas būtu maināms, kas darāms, lai veicinātu pārmaiņas? Pasākuma apmeklētajiem būs iespēja uzdot paneļdiskusijas dalībniekiem sev interesējošus jautājumus.

 

Informāciju sagatavoja:

Varakļānu novada pašvaldības

Projektu vadītāja

Līna Nagle,

Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., 27790010