Pievienots: 17.01.2023.

Pasākumu pieteikšana ir atvērta

Līdz 3. februārim ikviens interesents aicināts pieteikt pasākumu Vidzemes inovāciju nedēļai 2023, kas šogad norisināsies jau piekto gadu no 20. februāra līdz 24. februārim visā Vidzemē.  Par šī gada nedēļas virstēmu izvēlēta improvizācija. Vidzemes plānošanas reģions kā Vidzemes inovāciju nedēļas koncepta aizsācējs aicina pašvaldības, organizācijas, uzņēmumus, biedrības, valsts pārvaldes iestādes,  izglītības un pētniecības iestādes un citus interesentus iesaistīties un bagātināt Vidzemes inovāciju nedēļas 2023 piecu dienu  pasākumu programmu. Pasākumus var pieteikt Vidzemes inovāciju nedēļas tīmekļa vietnē https://innovation.vidzeme.lv, aizpildot pieteikuma veidlapu. Dalība Vidzemes inovāciju nedēļā ir bez maksas.

Improvizācijas tēma izvēlēta, rosinot diskusijas par vēl vienu, ar inovāciju saistītu tematu inovatoru dienaskārtībā, vienlaikus aktualizējot jautājumu, vai improvizācija ir piemērota, iespējama un īstenojama visās nozarēs un jomās, t.sk. valsts pārvaldē.

Laila Gercāne, koncepta autore: “Tie, kas Vidzemes inovāciju nedēļā piedalījušies jau iepriekš, zina, ka  tā ir lieliska iespēja iegūt jaunas zināšanas un stiprināt savu izpratni par inovāciju. Pasākumu platforma nodrošina iespēju sanākt kopā līdzīgi domājošajiem, apmainīties pieredzē, kā arī paplašināt kontaktu loku nākotnes sadarbībai.  Šogad vēlamies aktualizēt vēl vienu virzienu, kas paver plašas iespējas inovācijas attīstībai – improvizācija ir gan prasme, gan metode, gan domāšanas veids. Fokusu liksim uz sevis apzināšanu, spēju darboties un sadarboties esošajos apstākļos un ar tiem resursiem, kas ir pieejami. Radīt darot ir aizraujoši, taču tam jābūt vadītam un pārdomātam procesam.”  

Arī 2023. gadā centrālā inovācijas entuziastu tikšanās vieta būs Vidzemes inovāciju nedēļas tīmekļa vietne https://innovation.vidzeme.lv. Tajā vienkopus būs redzama informācija par visiem pasākumiem, kas piecu dienu laikā tiks organizēti dažādās vietās Vidzemē gan klātienē, gan attālināti.

Kā katru gadu, arī šogad Vidzemes plānošanas reģions Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros organizēs konferenci. Tajā tiks detalizēti iztirzāts jēdziens “improvizācija” un tā sasaiste ar mūsdienu aktualitātēm, kā arī tiks aplūkoti piemēri, kas pierāda, ka improvizācija ir sekmīgi izmantojama jaunu ideju attīstībai. Plānots, ka konference notiks trešdien, 22. februārī Līgatnē.

Par Vidzemes inovāciju nedēļu

Vidzemes inovāciju nedēļa pirmo reizi notika 2019. gadā, un tās mērķis ir nemainīgs –  stiprināt vidzemnieku inovācijas garu un veidot auglīgu vidi jaunu produktu un pakalpojumu radīšanai, sadarbībai un ideju apmaiņai starp izglītības un pētniecības sektoru, uzņēmējiem un zinātniekiem, nozaru līderiem un sabiedrību, ideju radītājiem un finansētājiem.

Visas aktivitātes nedēļas ietvaros tiek balstītas uz  trīs nemainīgiem stūrakmeņiem – Uzdrīkstēties! Zināt kā! Rīkoties! Tie simbolizē drosmi palūkoties uz produktiem un procesiem no cita skatupunkta, atmest konkurenci un meklēt kopīgus saskarsmes punktus, krāt zināšanas, pieredzi, idejas un kontaktus, lai to visu aktīvi izmantotu ikdienas darbā, labumu dodot arī vietējai kopienai, pašvaldībai, reģionam un valstij.

2022. gadā pasākumu organizēšanā iesaistījās 30 iestādes, organizācijas un uzņēmumi, un kopā piedāvājām interesentiem 38 pasākumus – konferences, seminārus, darbnīcas, atvērtās durvis un paraugdemonstrācijas, konsultācijas, tīklošanās pasākumus, gadatirgus un digitālos brančus. Pasākumus 2022. gadā apmeklēja rekordliels skaits interesentu –  3867.

Pēdējos gados aktuāls kļuvis tiešsaistes formāts, tomēr šogad ceram tikties arī klātienē, lai ne tikai redzētu un dzirdētu, bet arī sarunātos, diskutētu, justu.

 

Jautājumiem:

Atbalsts pasākumu organizatoriem: Marta Riekstiņa (Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., +371 25865495)

Komunikācija un sabiedriskās attiecības: Anita Āboliņa (Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., +371 29454752)

Koncepts: Laila Gercāne (Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.,  +371 29120536)