Pievienots: 18.02.2022.

RTU iedvesmos Vidzemes novatorus idejas pārvērst inovatīvā uzņēmējdarbībā

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centra eksperti Vidzemes inovāciju nedēļā tiešsaistes pasākumos 21. un 24. februārī informēs interesentus par atbalstu inovāciju radīšanā un uzņēmējdarbības attīstībā, iedvesmos ar pieredzes stāstiem un praktiskiem paņēmieniem inovatīvu ideju radīšanai. Eksperti arī piedalīsies rūpnieciskajai simbiozei veltītā seminārā.

  • 21. februārī plkst. 16.00–18.00 tiešsaistē norisināsies RTU Zinātnes un inovāciju centra rīkotais pasākums «Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta atbalsts inovāciju ekosistēmas attīstīšanā Latvijā», kura apmeklētājiem būs iespēja detalizēti uzzināt, kā iesaistīšanās Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) programmās un aktivitātēs var sekmēt biznesa izaugsmi un veicināt inovatīvu un ilgtspējīgu produktu radīšanu. Pasākumā būs pārstāvētas četras zināšanu un inovāciju kopienas – «EIT Climate-KIC Hub Latvia», «EIT Food Hub Latvia», «EIT RawMaterials Baltic Hub», «EIT Urban Mobility RIS Hub Latvia», kas veicina inovācijas klimata tehnoloģiju, pārtikas, materiālu un mobilitātes jomās. Latvijas kontaktpunktu projektu vadītāji stāstīs par aktuālajiem uzsaukumiem EIT programmās un šogad gaidāmajām aktivitātēm. Praktiskā pieredzē par veiksmīgu EIT atbalsta instrumentu izmantošanu dalīsies jaunuzņēmumi. Pārtikas tehnoloģiju uzņēmuma «Fermentful» pazīstamākais produkts ir kefīra alternatīva no zaļajiem griķiem, «Smart Components» izstrādā piedevas un modifikatorus epoksīda sveķiem un polimēriem, bet «Carbon Capture Fund» piedāvā blokķēdes tehnoloģijā balstītu risinājumu oglekļa dioksīda uztveršanai un apmežošanas veicināšanai. Pasākums ir bez maksas, tam nepieciešams reģistrēties iepriekš: https://ej.uz/eit2022
  • 24. februārī plkst. 10.00 tiešsaistē Vidzemes Inovāciju nedēļas mājaslapā varēs vērot RTU Cēsu studiju un zinātnes centra rīkoto «Digitālo branču». Tajā RTU Zinātnes un inovāciju centra īstenotās programmas «Demola Latvia» koordinatore Līva Stūrmane iepazīstinās ar tās lomu inovāciju un starpdisciplināras sadarbības veicināšanā, bet ideju vadības pētniece Elīna Miķelsone dalīsies ar paņēmieniem inovatīvu ideju radīšanai.
  • 24. februārī plkst. 14.00 RTU Zinātnes un inovāciju centra Inovāciju ekosistēmu attīstības nodaļas vadītāja Alise Pizika piedalīsies seminārā «Rūpnieciskā simbioze industrijas sadarbības stiprināšanai», kurā tiks spriests par industriālo simbiozi kā nozīmīgu aprites ekonomikas elementu. Semināra laikā interesenti tiks iepazīstināti ar topošo rūpniecisko atkritumu simbiozes platformu, kuru LIFE projektā «Waste to Resources Latvia – Boosting Regional Sustainability and Circularity» veido «Cleantech Latvia» sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti, Cēsu pašvaldību un «ZAAO».

 

RTU Zinātnes un inovāciju centrs nodrošina augsti kvalificētu ekspertu komandu un izcilu tehnisko nodrošinājumu, lai atbalstītu studentus, pētniekus un uzņēmumus inovāciju un augstas pievienotās vērtības produktu un pakalpojumu radīšanā.

 

Informāciju sagatavoja:

Lāsma Vaivare,

RTU Sabiedrisko attiecību departamenta projektu vadītāja

Tālr. 26597739

E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.