Vidzemes inovāciju nedēļas pasākumus šogad apmeklējuši 2237 interesenti
Pievienots: 04.03.2021.
Apkopojot statistiku, zināms, ka šogad Vidzemes inovāciju nedēļas pasākumus apmeklējuši 2237 dalībnieku no visas Latvijas. Kopā piecu dienu laikā tiešsaistē tika organizēti 28 pasākumi, un to organizēšanā iesaistījās 17 iestādes un organizācijas no visas Latvijas.
Prezentācijas: konference “Blīvi apdzīvotas teritorijas”
Pievienots: 02.03.2021.
24. februārī Latvijas Pašvaldību savienība, piedaloties Vidzemes inovāciju nedēļā, rīkoja konferenci “Blīvi apdzīvotas teritorijas”, ko vadīja LPS sistēmu analītiķis Jānis Upenieks. Vispirms Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) eksperti prezentēja statistiku par blīvi apdzīvotām teritorijām un datu analīzes rīkiem. CSP Izplatīšanas risinājumu daļas vadītājs Dāvis Kļaviņš pastāstīja, kā tiek veidotas blīvi apdzīvotas teritorijas un kādi dati par tām pieejami, savukārt CSP Informācijas un komunikācijas departamenta direktors Uldis Ainārs iepazīstināja ar teritoriālo statistiku un sniedza piemērus no CSP veidoto rīku klāsta, no kuriem jaunākais ir par teritoriju ekonomisko aktivitāti. Latvijas Pašvaldību savienības analītiķis rādīja izveidoto interaktīvo karti, kurā var aplūkot vairākas datu kopas par CSP blīvi apdzīvotām teritorijām.
“Ideju fitnesā” rod inovatīvus risinājumus uzņēmumu problēmsituācijām
Pievienots: 02.03.2021.
25. februārī tiešsaistē - platformā Zoom, norisinājās bezmaksas pasākums jauniešiem “Ideju fitness”. Radošajā darbnīcā piedalījās ap 30 dalībniekiem. Pasākuma gaitā dalībnieki tika sadalīti piecās komandās, kurās kopīgi darbojoties un diskutējot, izmantojot SCAMPER un Gamestorming radošās domāšanas metodes, vajadzēja risināt uzņēmumu problēmsituācijas. Uzdevumus bija sagatavojuši SIA “Avoti SWF”, kuru temats bija - kā inovatīvi piesaistīt darbiniekus reģionā, un SIA “Dimdiņi” - rast risinājumus “zaļajam” produktu iepakojumam.
Uzņēmēji aicināti iepazīt 10 inovāciju tipus
Pievienots: 23.02.2021.
24. februārī plkst. 15.00, tiešsaistes informatīvajā seminārā “10 inovāciju tipi uzņēmējiem”, ikvienam interesentam būs iespēja iepazīties ar 10 inovāciju tipiem un to pielietošanas taktikām. Pasākums paredzēts gan esošajiem, gan topošajiem uzņēmējiem, kā arī tiem, kam saistošas inovācijas.
24. februārī notiks diskusija "Vai atpūta labiekārtotā dabā mums visur pienākas bez maksas?"
Pievienots: 22.02.2021.
Trešdien, 24. februārī, plkst. 10.00–12.00 Vidzemes plānošanas reģions aicina uz diskusiju par šobrīd tik ļoti aktuālo jautājumu – dabas taku un dabas mantojuma objektu ilgtspējīgu apsaimniekošanu. Vai publiskās labiekārtotās dabas takās būtu jāievieš ieejas maksa? Kādi ir iespējamie pārvaldības mehānismi? Vai ir nepieciešama tūrisma pārvaldības inovācija?
Attālinātais mācību process – izaicinājums visiem
Pievienots: 22.02.2021.
Valmieras Attīstības aģentūra Vidzemes Inovāciju nedēļas ietvaros, 26. februārī plkst. 13.00, vebinārā “Inovācijas izglītībā – efektīvas e-nodarbības formula” pulcēs profesionāļus un pieredzējušus pedagogus, lai dalītos pieredzē par dažādām pieejām, metodēm, izglītības tehnoloģijām, tiešsaistes tikšanās etiķeti un profesionāliem pedagoga ikdienas darba knifiem.
Valsts kancelejas Inovācijas laboratorija ielūdz uz semināru un darbnīcu 25. un 26. februārī
Pievienots: 22.02.2021.
Inovācijas laboratorija ielūdz visus interesentus uz semināru 25. februārī “21.gadsimta pieeja valsts pakalpojumu pilnveidē” un darbnīcu 26. februārī 13:00-14:30 “Dziļās klausīšanās spēks valsts komunikācijā ar iedzīvotāju” Valsts kancelejas Inovācijas laboratorijas pieredze rāda, ka inovatīvu metožu izmantošana pārveido valsts mijiedarbību un sadarbību ar nevalstisko, privāto sektoru un iedzīvotāju, rezultātā radot labāko risinājumu iedzīvotājam.
Uzņēmējiem piedāvā intensīvās biznesa konsultācijas
Pievienots: 19.02.2021.
Ceturtdien, 25. februārī, uzņēmējiem ir iespēja intensīvās 20 minūšu biznesa konsultācijās tikties ar ekspertiem un saņemt atbildes uz jautājumiem par finansējuma piesaisti, atbalsta programmām, eksportu, starptautisko sadarbību un pārtikas produktu attīstību.
VARAM rīkos diskusiju par iespējām attīstīt viedās pašvaldības Latvijā
Pievienots: 19.02.2021.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) “Vidzemes inovāciju nedēļas 2021” ietvaros šī gada 23. februārī organizē tiešsaistes informatīvu pasākumu “Viedās pašvaldības – iespējas un izaicinājumi”. Pasākuma mērķis ir iepazīstināt pašvaldības, uzņēmējus, zinātniekus un citus interesentus par jaunā Eiropas Savienības fondu plānošanas perioda aktivitāti “Viedās pašvaldības”, kā arī iedvesmot potenciālos projektu iesniedzējus jaunām un inovatīvām idejām.
DARE: iespēja attālināti ieskatīties modernā koprades darbnīcā un uzzināt par 3D druku
Pievienots: 19.02.2021.
25. februārī plkst. 10.00 notiks pasākums “DARE demo diena”. Tiešsaistē Valmieras Koprades darbnīcas DARE dosies interaktīvā tūrē, lai iepazīstinātu skatītājus ar ikdienas darba procesu, telpām un iekārtām, kā arī darbības virzieniem un pakalpojumiem.
Norisināsies seminārs un darbnīca "Sabiedrības līdzdalība vietu izaugsmei"
Pievienots: 19.02.2021.
Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros 26. februārī no plkst. 10:00 notiks tiešsaistes seminārs un domrades darbnīca "Sabiedrības līdzdalība vietu izaugsmei", kurā īpaši aicināti piedalīties publiskā sektora un kultūras jomas pārstāvji.
Diskutēs un dalīsies pieredzē par virzību uz pārdomātām un sadarbībā balstītām inovācijām
Pievienots: 19.02.2021.
Vidzemes plānošanas reģions ciešā sadarbībā ar ES Stratēģijas Baltijas jūras reģionam (ESSBJR) politikas jomas biroju aicina inovācijas politikas pārstāvjus, uzņēmējdarbības atbalsta organizācijas un dažāda līmeņa privātā, publiskā un nevalstiskā sektora ieinteresētās puses uz starptautisku konferenci "Virzība uz pārdomātām un sadarbībā balstītām inovācijām Baltijas jūras reģionā", kas norisināsies šī gada 23.februārī tiešsaistē. Tā ir viens no 2021.gada Eiropas Savienības Industrijas nedēļas (EU Industry Week 2021) pasākumiem, kas ik gadu tiek organizēta ar mērķi veicināt starpvalstu dialogu par Eiropas industrijas nākotni, kā arī viens no Vidzemes Inovāciju nedēļas pasākumiem.
Jau nākamnedēļ: 5 dienas, 26 pasākumi un vairāk nekā 50 eksperti
Pievienots: 18.02.2021.
Vidzemes inovāciju nedēļas 2021 ietvaros no 22. februāra līdz 26. februārim tiks organizēti 26 iedvesmojoši, izzinoši un diskusijas rosinoši pasākumi, kuros piedalīsies vairāk nekā 50 eksperti. Viņi dalīsies zināšanās un pārspriedumos, lai iedrošinātu vidzemniekus saredzēt inovācijas potenciālu un lietderību. Visi pasākumi tiek organizēti tiešsaistē, lielai daļai no tiem paredzētas arī tiešraides translācijas, kurām līdzi sekot varēs arī mājaslapā http://innovation.vidzeme.lv.
Izveidota "cilpošanas" spēle par Kocēnu novadu - "Novadpētnieks CILPO"
Pievienots: 18.02.2021.
2020. gada pavasarī veiksmīgi tika aizvadīts Kocēnu novada pašvaldības rīkotais konkurss "Novadpētniekam pa pēdām", kurā ikviens interesents tika aicināts pārbaudīt savas zināšanas par Kocēnu novadu. Turpinot iesāktās tradīcijas, radīta jauna spēle “Novadpētnieks CILPO”, kurā izmantoti iedzīvotāju vidū jau labi pazīstamie "cilpošanas" spēles principi. Vidzemes inovāciju nedēļas 2021 ietvaros Kocēnu novads atklās spēli "Novadpētnieks CILPO".
“Ideju fitness” – pasākums jauniešiem, kuros mājo inovāciju gars
Pievienots: 16.02.2021.
Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros 25. februārī tiešsaistē - platformā Zoom - skolēni, jaunieši un citi interesenti, kuros mājo inovāciju gars, aicināti piedalīties bezmaksas pasākumā “Ideju fitness”. Pasākuma mērķis ir veidot jauniešu izpratni par radošumu, apgūt ideju izveides metodes, praktizēt domāšanas metodes ideju radīšanā, veicināt radošo domāšanu, risinot uzņēmumu izveidotas problēmsituācijas.
Vidzemes inovāciju nedēļā varēs uzzināt par Apvārsnis Eiropa
Pievienots: 16.02.2021.
2021. gada 23. februārī Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Apvārsnis 2020 Nacionālo kontaktpunktu organizē informatīvu pasākumu "Ieskats ietvara programmā Apvārsnis Eiropa", kas notiks Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros. Pasākums ir paredzēts gan pieredzējušiem, gan jauniem ietvara programmas Apvārsnis Eiropa projektu pieteicējiem. Piedalīties aicināti visu sektoru pārstāvji – mazie un vidējie uzņēmumi (MVU), zinātnisko institūciju pārstāvji, pētnieki un nevalstiskās organizācijas.
Inovatīvi risinājumi siltumenerģijas pārvaldībai seminārā “Ceļā uz viedo siltumu”
Pievienots: 15.02.2021.
Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros 25. februārī aicinām uz tiešsaistes semināru "Ceļā uz viedo siltumu". Aukstā ziemā, kad īpaši izjūtam iekštelpu klimata ciešo saistību ar enerģijas patēriņu, aktuāls kļūst jautājums, kā gudrāk samazināt siltumenerģijas patēriņu, nezaudējot komfortu un labsajūtu. Seminārā apskatīsim, kādas inovācijas iespējamas centralizētajās siltumapgādes sistēmās, piemēram, daudzdzīvokļu mājās, kā arī iespējas, kas var palīdzēt samazināt patēriņu dzīvoklī vai privātmājā, tai skaitā viedās mājas risinājumus.
VIN2021 atklās ar iedvesmas semināru par inovācijas spēku krīzes apstākļos
Pievienots: 15.02.2021.
Vidzemes inovāciju nedēļa 2021 tiks atklāta pirmdien, 22.februārī, plkst. 10.00–13.00 ar iedvesmas semināru, aicinot uzņēmējus, publiskās pārvaldes pārstāvjus un, patiesībā, ikvienu tupināt attīstību arī sarežģītos apstākļos – stiprināt inovētspēju un saskatīt iespējas jauniem un radošiem risinājumiem. Atklāšanas pasākumā dzirdēsiet profesionāļu un uzņēmēju pieredzes stāstus, kam tas jau izdevies, kā arī uzzināsiet par praktiskiem rīkiem sistemātiskai un pārdomātai ideju vadībai uzņēmumos un organizācijās.
Aicinām pievienoties un pieteikt savu VIN2021 pasākumu
Pievienots: 09.12.2020.
Vidzemes plānošanas reģions pieņēmis izaicinājumu – arī 2021. gadā no 22. līdz 26. februārim tiks organizēta Vidzemes inovāciju nedēļa, kas nu jau trešo reizi pulcēs vidzemniekus, lai stiprinātu inovācijas garu. Uzņēmumi, organizācijas, iestādes arī šogad aicināti līdzdarboties Vidzemes inovāciju nedēļas organizēšanā un pieteikt savus pasākumus mājaslapā innovation.vidzeme.lv līdz 2021. gada 10. janvārim.