Pievienots: 15.02.2021.

VIN2021 atklās ar iedvesmas semināru par inovācijas spēku krīzes apstākļos

Šogad Vidzemes inovāciju nedēļā no 22. līdz 26. februārim pēc Vidzemes plānošanas reģiona aicinājuma jau trešo gadu pēc kārtas tiksies uzņēmēji, publiskās pārvaldes pārstāvji un citi interesenti, kas vēlas saskatīt inovāciju potenciālu savā ikdienā. Lai iesildītos piecu dienu pasākumu maratonam, kas šogad notiks tiešsaistē, Vidzemes plānošanas reģions aicina pirmdien, 22. februārī, plkst. 10.00–13.00 pievienoties atklāšanas pasākumam.

Vidzemes inovāciju nedēļa 2021 (VIN2021) tiks atklāta ar iedvesmas semināru, aicinot uzņēmējus, publiskās pārvaldes pārstāvjus un, patiesībā, ikvienu tupināt attīstību arī sarežģītos apstākļos – stiprināt inovētspēju un saskatīt iespējas jauniem un radošiem risinājumiem. Atklāšanas pasākumā dzirdēsiet profesionāļu un uzņēmēju pieredzes stāstus, kam tas jau izdevies, kā arī uzzināsiet par praktiskiem rīkiem sistemātiskai un pārdomātai ideju vadībai uzņēmumos un organizācijās.

 

VIN2021 atklāšanas pasākums tiks pārraidīts Vidzemes inovāciju nedēļas mājaslapā innovation.vidzeme.lv. To moderēs inovāciju un ideju vadības eksperte Elīna Miķelsone, kas iepazīstinās dalībniekus arī ar “Slowstorming” metožu kopumu inovāciju procesa vadībai.

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja vēsturnieks Imants Cīrulis atskatīsies uz būtiskākajām krīzēm Latvijas vēsturē 19.–20. gadsimtā un to, kā sabiedrība iemācījās ar tām tikt galā, ikreiz pēc krīzes kļūstot spēcīgāka un organizētāka.

Ēdināšanas nozares uzņēmuma “SIA Frenx” valdes priekšsēdētāja Evija Žentiņa pastāstīs, kā izdevies izdzīvot un attīstīt Vīnkalnu pils māju Covid-19 apstākļos. Savukārt, “Z-Triton” radītājs un vadītājs Aigars Lauzis pastāstīs, kā saskatīt jaunas idejas produktu attīstībai.

 

Atklāšanas pasākuma programmu meklējiet sadaļā "Pasākumi". Ja vēlaties saņemt atgādinājumu par pasākumu e-pastā, aicinām reģistrēties: VIN2021 Atklāšana

 

Vidzemes Inovāciju nedēļas 2021 atklāšanu organizē Vidzemes plānošanas reģions un Vidzemes Uzņēmējdarbības centrs. Pasākuma tiešraidi atbalsta Vidzemes Augstskola.

 

 

 

Par Vidzemes inovāciju nedēļu

Kopš 2019. gada Vidzemes plānošanas reģions ik gadu februāra pēdējā nedēļā organizē Vidzemes inovāciju nedēļu, lai stiprinātu pārliecību, ka inovācijai piemīt vēl neizmantots potenciāls, kas ikdienā jāliek lietā, jo tas ir pa spēkam ikvienam.

Šogad, izmantojot priekšrocības, ko piedāvā pasākumu organizēšana tiešsaistē, sabiedrībai tiek piedāvāti vismaz 20 pasākumi, kuros piedalīties, neizejot no mājas. Interesenti aicināti stiprināt zināšanas, iedvesmoties no citiem inovatoriem, kā arī kopīgi attīstīt jaunas idejas, apmeklējot seminārus, darbnīcas, intensīvās konsultācijas, digitālās tūres, konferences un citus pasākumus, kas pielāgoti tiešsaistes formātam.

Vidzemes Inovāciju nedēļu 2021 organizē Vidzemes plānošanas reģions un Vidzemes Uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar virkni organizāciju un uzņēmumu, tostarp RTU Cēsu studiju un zinātnes centru, Latvijas Valsts mežzinātnes institūtu "Silava", LIAA Madonas biznesa inkubatoru, Latvijas Informācijas tehnoloģiju klasteri un Digitālās inovācijas centru,  LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Valmieras pilsētu, Valmieras koprades darbnīcu DARE, Valmieras Attīstības aģentūru, Gulbenes novadu, Valsts izglītības attīstības aģentūru, Vidzemes Augstskolu un citiem.

 

Vairāk informācijas par VIN2021 pasākumu piedāvājumu meklējiet innovation.vidzeme.lv sadaļā “Pasākumi”.

 

Vidzemes inovāciju nedēļas 2021 lieldraugi – Vidzemes Augstskola, televīzijas kanāls Re:TV, reģionālais laikraksts “Druva” un reģionālais laikraksts “Liesma”.

 

Jautājumiem: Laima Engere-Levina, Vidzemes uzņēmējdarbības centra vadītāja, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., +371 28376912

 

Informāciju sagatavojusi: Māra Sproģe, Vidzemes plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciāliste, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., +371 26488091