Pievienots: 22.02.2021.

Attālinātais mācību process – izaicinājums visiem

Šī tik ļoti aktuālā tēma raisa jautājumus, pārdomas un diskusijas. Daudziem profesionāļiem darbs no mājām ir jauna pieredze un izaicinājums. Mūsu ikdienā arvien ienāk jaunas tehnoloģijas un inovācijas. Kā orientēties izglītības tehnoloģiju pasaulē un atrast sev piemērotāko risinājumu? Kā tiešsaistes mācību procesā justies pārliecinoši, sasniegt rezultātu un nodrošināt pozitīvas emocijas sev un skolēniem? Par šiem un citiem jautājumiem aicināsim izteikties un dalīties savā un kolēģu pieredzē gan pedagogus, gan citus profesionāļus, kuri attālināto darbu strādā jau ilgāku laiku, vai ir  paguvuši tajā iedziļināties gan no praktiskā, gan no pētnieciskā skatījuma.

Attālinātajam mācību procesam ir daudz plusu un arī daudzu mīnusu. Efektīva attālinātā mācību procesa veiksmes formula ir summēt tos tā, lai gala rezultāts būtu pozitīvs.” – vebināra eksperts, Kārlis Greitāns, Latvijas Universitātes Starpnozaru izglītības inovāciju centra pētnieks.

Vebināru moderēs, uzklausīs viedokļus, uzdos jautājumus un mēģinās izveidot veiksmīgu e-nodarbības formulu Edgars Plētiens, Raunas vidusskolas direktoru un Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas metodiķis.Par attālināto darbu būtu vērtīgi domāt ne kā par viena, bet vairākās dimensijās esošu procesu. Ir daudz iesaistīto pušu, tāpēc ir daudz šķautņu un līdz ar to daudz dimensiju. Būtu vērtīgi sarunā saprast daļu no šīm šķautnēm un tās piefiksēt.

Vebināra laikā būs iespēja noklausīties bankas “Citadele” korporatīvās komunikācijas vadītājas un LASAP valdes locekles Kristīnes Mennikas pieredzi. Kristīne kā komunikācijas profesionāle sniegs ieteikumus, kā virtuālajā vidē veidot efektīvu, cilvēcīgu un iesaistošu komunikāciju. Tāpat dalīsies pieredzē un gūtajās atziņās par attālinātā darba gudru organizēšanu, veidojot līdzsvaru starp darbu, sadzīvi un trīs bērniem, un nezaudējot fokusu uz prioritātēm un savām personiskajām vajadzībām.

Marta Katrīna Anže – Gulbenes vidusskolas sākumskolas skolotāja, Iveta Glužģe – Valmieras Viestura vidusskolas angļu valodas skolotāja un Ivo Rode Cēsu Jaunās pamatskolas direktors, vēstures un sociālo zinību skolotājs ir pieņēmuši izaicinājumu un dalīties ar savu un kolēģu pieredzi, un labās prakses piemēriem.

Aicinām pasākumā piedalīties pedagogus un interesentus, kuri ikdienā strādā attālināti un ir saskārušies ar  tiešsaistes nodarbību vai pasākumu organizatoriskiem un tehnoloģiskiem izaicinājumiem.

Aicinām iepriekš reģistrēties ŠEIT

 

Tiešsaistes pasākumu būs iespēja vērot paralēli vairākās platformās:

Projektu līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds iniciatīvas "Pilsētu inovatīvās darbības" ietvaros. Šī informācija atspoguļo vienīgi autora viedokli, un iniciatīvas "Pilsētu inovatīvās darbības" iestādes neatbild par šīs informācijas potenciālajiem izmantošanas veidiem.

 

Informāciju sagatavoja:

Inna Purmale

Valmieras Attīstības aģentūras karjeras un izglītības projektu vadītāja

t.: +371 29459332

Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.