Pievienots: 09.12.2020.

Aicinām pievienoties un pieteikt savu VIN2021 pasākumu

Vidzemes plānošanas reģions pieņēmis izaicinājumu – arī 2021. gadā no 22. līdz 26. februārim tiks organizēta Vidzemes inovāciju nedēļa, kas nu jau trešo reizi pulcēs vidzemniekus, lai stiprinātu inovācijas garu. Uzņēmumi, organizācijas, iestādes arī šogad aicināti līdzdarboties Vidzemes inovāciju nedēļas organizēšanā un pieteikt savus pasākumus mājaslapā innovation.vidzeme.lv līdz 2021. gada 10. janvārim.

Vidzemes inovāciju nedēļa ir daudzveidīga formāta un satura pasākumu platforma. Tās ietvaros tiek organizēti pasākumi, kurus vieno spēcīga vēlēšanās attīstīt reģiona inovāciju vidi, motivēt darīt efektīvāk, ilgtspējīgāk, gudrāk un radošāk.

Inovācija tiek attiecināta gan uz uzņēmējdarbības attīstību, gan arī tās potenciāls tiek atklāts citur, piemēram, publiskajā pārvaldē vai indivīda līmenī dažādos procesu un notikumu attīstības posmos.

Ja pirmajos gados, uzsākot inovāciju nedēļas iedzīvināšanu Vidzemē,  pasākumu apmeklētāji tika iepazīstināti ar inovācijas potenciālu, pakāpeniski audzējot drosmi, zināšanas un kontaktu loku, tad šoreiz pienākusi kārta ķerties klāt pie darbiem, bet – AR KO SĀKT?, ņemot vērā šī brīža sarežģītos apstākļus. Kādas praktiskās metodes, paņēmieni, tehnikas būtu vispiemērotākās?

Plānots, ka Vidzemes inovāciju nedēļas 2021 pasākumi sniegs praktiskas zināšanas, kas palīdzētu ne tikai iedzīvināt inovācijas uzņēmumā vai organizācijā, bet ļautu noorientēties arī apstākļos, kad ik uz soļa jāsastopas ar izaicinājumiem un lielām pārmaiņām, un tās nav skatāmas tikai šī brīža krīzes kontekstā. >> Potenciālos sadarbības partnerus, piesakot savus pasākumus, aicinām padomāt par to, kā pasākumu apmeklētājiem sniegt praktiskas zināšanas un padomus.

Iepriekšējos gados savus pasākumus piedāvāja Vidzemes pašvaldības, dažādu nozaru uzņēmumi un izglītības un pētniecības iestādes, kā arī valsts iestādes un citi inovācijas entuziasti gan Vidzemē, gan arī ārpus tās robežām. Tika organizētas gan konferences, semināri un diskusijas, gan arī pieredzes apmaiņas braucieni, tika piedāvāta pop-up izstāde, demonstrēta virtuālā realitāte, kā arī tika atklāta gan koprades telpa, gan arī multifunkcionāla laboratorija, izsludināti grantu konkursi uzņēmējdarbības atbalstam u.c. Dažādās Vidzemes vietās 2020. gadā piecu dienu garumā notika 32 pasākumi, tos apmeklēja simtiem dalībnieku.

Šis ir pateicīgs laiks, kad visi esam viena tiešsaistes sazvana attālumāIr piemērots brīdis, lai paraudzītos, ko dara citi, padalītos ar to, ko darām paši un iegūtu jaunus domubiedrus un sadarbības partnerus. Inovācijas ir gan uzņēmumos, gan publiskajā sektorā. Tās dzīvo sabiedrībā un cerīgi raugās arī uz jauniešiem, mudinot ikvienu palūkoties uz lietām citādi.

Jautājumiem: Ineta Tauriņa, projektu vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.,  + 371 26382820.