Pasākumi

Vidzemes koncertzāle Cēsis, Raunas iela 12, Cēsis
09:00 - 18:30
REĢISTRĒŠANĀS SLĒGTA! Vai bioekonomika, aprites ekonomika, atvērtie dati un inovatīvi pakalpojumi ir tikai termini, kas šobrīd modē, vai tomēr tajos slēpjas atbildes? Vai viss iepriekš minētais ir šķietami svešs, kas ir tikai atsevišķu valstu darbakārtībā, vai tomēr arī mums pašiem ir savi piemēri, kas ir gan inovatīvi, gan vidi saudzējoši un būtiski sabiedrībai un vides ekosistēmai? Kas mums ir un kas mums trūkst?
Vidzemes inovāciju nedēļas laikā jums būs iespēja apmeklēt uz Biomateriālu izmantošanā balstītu produktu “Pop-up store“ ar precēm no visas Eiropas. Stāstu stāstīsim un produktus rādīsim Lielā Skolas ielā 6, Cēsīs, un būs atvērts visu nedēļu no 24. februāra – līdz 28. februāra pusdienlaikam. Precīzi darba laiki atrodami Vidzemes jauninājumu nedēļas oficiālajā pasākumu programmā, būsim sastopami arī Vidzemes koncertzālē 27. februārī Vidzemes inovāciju konferences "Atbildīga inovācija" laikā stendā “Eat the Bio-economy”.
Piebalgas iela 3, Cēsis, RTU Cēsu filiāle
10:00 - 16:00
Rīgas Tehniskās universitātes Cēsu filiāle aicina skolotājus un 5.–12. klašu skolēnus iepazīt iespējas, ko sniedz 3D printēšana. Uzzini, kādās nozarēs tā tiek izmantota, ko sola nākotne un ko Tu pats vari paveikt tepat Cēsīs dizaina laboratorijā, izmantojot 3D printeru un citas tehnoloģijas, kas pieejamas «the LAB Cēsis».

Eksperti

LV
Kristaps Makovskis
zinātniskais asistents, LVMI Silava
LV
Andris Bērziņš
Direktors, Latvijas Samariešu apvienība
LV
Margarita Krišlauka
Vecākā eksperte, LR Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrija
LV
Dagnija Lazdiņa
Vadošā pētniece, LVMI Silava

Galerijas

Video

Atvērto datu loma uzņēmējdarbībā un pašvaldībās
Einārs Garoza, Valsts #196 pārstāvis
Bioekonomikas inovācijas gastronomijā
Māris Jansons, Šefpavārs, laikmetīgās Latvijas gastronomijas patrons
Biomasas pārstrādes iespējas augstas pievienotās vērtības produktos - biorafinēšanas inovācijas (video angļu valodā)
Johannes Kisser, Tehniskais direktors