Pasākumi

Alūksnes Uzņēmējdarbības atbalsta centrs, Brūža iela 7, Alūksne
13:00 - 14:00
Kustība "Valsts#196" organizē bezmaksas semināru uzņēmumu vadītājiem, personāldaļas, departamenta un komandas vadītājiem par vienu no aktuālākajām tēmām – datiem un datu analītiku. Seminārā runāsim par to, kā nonākt līdz datos balstītiem lēmumiem, kā veidot uzņēmuma analītiskos procesus un kādus instrumentus izmantot datu apkopošanai, jo - kā zināms, mūsdienu dinamiskajā biznesa vidē nav daudz resursu, lai eksperimentētu ar pieņēmumos balstītiem lēmumiem
Koncertzāle "Valmiera", Leona Paegles iela 10, Valmiera, LV-4201
10:00 - 17:00
Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros šogad diskutēsim arī par inovācijām sociālo pakalpojumu sniegšanas jomā. Uzklausot nozares ekspertus un viedokļu līderus, mēģināsim atbildēt uz jautājumiem: Kā veidojas labi sociālie pakalpojumi? Kas tos iniciē? Kāpēc daži no šiem pakalpojumiem attīstās, bet daži “mirst”? Vai un kā tehnoloģijas palīdz sociālo pakalpojumu sniegšanā? Cik atvērti ir nozares uzņēmumi un organizācijas jaunu un inovatīvu pakalpojumu ieviešanā?
Vidzemes koncertzāle Cēsis, Raunas iela 12, Cēsis
09:00 - 18:30
REĢISTRĒŠANĀS SLĒGTA! Vai bioekonomika, aprites ekonomika, atvērtie dati un inovatīvi pakalpojumi ir tikai termini, kas šobrīd modē, vai tomēr tajos slēpjas atbildes? Vai viss iepriekš minētais ir šķietami svešs, kas ir tikai atsevišķu valstu darbakārtībā, vai tomēr arī mums pašiem ir savi piemēri, kas ir gan inovatīvi, gan vidi saudzējoši un būtiski sabiedrībai un vides ekosistēmai? Kas mums ir un kas mums trūkst?

Eksperti

LV
Ojārs Polis
Zinātniskais darbinieks, Latvijas valsts mežzinātnes institūts "Silava"
LV
Gundega Skudriņa
Vadītāja, pasākumu producente, radošā apvienība "Skudras metropole"
LV
Jana Simanovska
projekta eksperte Ekodizaina kompetences centrā, pētniece Vidzemes Augstskolā
LV
Kristaps Ročāns
Projektu vadītājs, Paralēlās sesijas #1 moderators, Vidzemes plānošanas reģions

Galerijas

Video

Bioekonomikas inovācijas gastronomijā
Māris Jansons, Šefpavārs, laikmetīgās Latvijas gastronomijas patrons
Biomasas pārstrādes iespējas augstas pievienotās vērtības produktos - biorafinēšanas inovācijas (video angļu valodā)
Johannes Kisser, Tehniskais direktors
Atvērto datu loma uzņēmējdarbībā un pašvaldībās
Einārs Garoza, Valsts #196 pārstāvis