26.02.2021. - PIEKTDIENA

Novadpētnieks CILPO

Lai piedalītos pasākumā, iepriekš jāreģistrējas

"Novadpētnieks CILPO" - azartiska interaktīvas izziņas spēle dabā, apvienojot aktīvo atpūtu ar Kocēnu novada izzināšanu.

 

Spēles vieta: Bez piesaistes konkrētai vietai. Var notikt vienlaicīgi jebkurā vietā uz pasaules. Nepieciešams mobilā interneta pārklājums.

Cilpošanas spēle notiek izmantojot viedierīces un kustoties dabā – metam pastaigu cilpas un risinām jautājumu – uzdevumu cilpas. Norise iespējama jebkurā laikā, dalībniekiem (komandām) piedaloties ar savām viedierīcēm un izmantojot speciālu lietotni. Vēlamā komanda ir mājsaimniecība, kura var piedalīties pasākumā no savas dzīvesvietas un tās apkārtnē. Spēle notiek pastaigas formā, kur, izmantojot telefonu, dalībnieki ik pēc 100 noietiem metriem saņem kārtējo jautājumu – uzdevumu. Spēles laikā tiek uzņemti arī dažādi atraktīvi foto, kuri pēc tam paliek dalībnieku rīcībā.

 

Spēles saturu veido dažādi izzinoši un izskaidrojoši jautājumi, fakti, video un audio materiāli, kas savīti “cilpās” jeb asprātīgos rēbusos.

Tēma: Kocēnu novads (kultūra, daba, sports, vēsture, personības u.tml.).

Spēles galvenā mērķauditorija: Kocēnu novada iedzīvotāji, tūristi.
Citas mērķauditorijas: skolēni (spēli ir iespējams veidot kā erudīcijas sacensību – piemēram, starp klases skolēnu mājsaimniecību komandām vai visas skolas kontekstā, nosakot aktīvāko klasi).

Spēles mērķis: Veicināt aktīvo atpūtu, interaktīvi izzināt, izglītot un iepazīstināt tūristus un citas mērķauditorijas ar Kocēnu novada dabas, vēstures, tradīciju un kultūras vērtībām. Radīt interaktīvu, aizraujošu prāta spēli, kas kalpotu kā tūrisma piesaistes instruments un vēsturiska atmiņa par Kocēnu novadu.

Inovācija: Radoša un pielāgota ideja kā organizēt pasākumus attālināti, apvienojot kultūras, sporta un tūrisma nozares.

 

Dalības maksa: 5 EUR


Spēles pieejamība: www.cilpo.lv