23.02. - CETURTDIENA

Pieredzes stāsts “Vai būt inovatīvam lauksaimniecībā?”

Nav nepieciešams iepriekš reģistrēties
Tiešsaistē
Zoom
10:00 - 10:30
Kontaktpersona:
Kristīne Ilgaža
Lauksaimniecība ir un būs inovatīva nozare. Lai arī ikdienā ikviens no mums vislabāk pamana modernu tehniku Latvijas laukos, inovācijas ienāk arī daudzos citos risinājumos. Tie ir ne tikai moderni kombaini, robotizētas fermas un citu tehnoloģiju izmantojums, bet arī jauns pielietojums dažādiem lauksaimniecības produktiem. Un šie ir tikai daži piemēri. Ar Lauku atbalsta dienesta palīdzību tiek īstenots arī Eiropas Savienības līdzfinansēts atbalsta pasākums inovācijām lauksaimniecībā. Tas ļauj lauksaimniekiem sadarboties ar pētniekiem, citiem uzņēmumiem un rast jaunu pieeju savam darbam, radīt jaunus risinājumus saimniekošanai, radīt jaunus produktus.

Lauku atbalsta dienesta eksperts, Lauksaimniecības un lauku attīstības departamenta direktora vietnieks Juris Cvetkovs kopā ar lauksaimniekiem pastāstīs par to, vai un cik inovatīvi ir Latvijas lauksaimnieki, kā arī raksturos vairākus veiksmes stāstus - izcilu inovāciju piemērus.

Šis būs stāsts ne tikai par inovatīvu lauksaimniecība, bet par to, ko gribam un varam sasniegt inovācijās Latvijā. Stāsts būs interesants gan lauksaimniekiem, gan ikvienam Latvijas iedzīvotājam par to, cik daudz var paveikt mūsu lauksaimnieki!
 
Pasākumu vērot iespējams: https://www.youtube.com/watch?v=5nd4_UtIep0
IERAKSTS
Organizē