28.02. - TREšDIENA

Konference "Dažādībā rodas inovācija"

Reģistrācija beigusies
Lai piedalītos pasākumā, iepriekš jāreģistrējas
Klātienes
Villa Santa "Tilta māja", Gaujas iela 88, Cēsis
09:00 - 18:00
Kontaktpersona:
Sabīne Mieze
Mūsdienu strauji mainīgajā pasaulē inovācija ir viens no galvenajiem virzītājspēkiem daudzās nozarēs. Būtisks faktors, kas ietekmē inovāciju, ir dažādības aptveršana visās tās formās. Dažādība ne tikai sapludina perspektīvas, bet ir arī stratēģiska priekšrocība inovācijas jomā. Inovācijas, kas rodas no dažādības, visticamāk, rezonēs arī ar plašāku auditoriju, nodrošinot, ka produkti un pakalpojumi ir iekļaujoši un atbilstoši.

Konferences "Dažādībā rodas inovācija" laikā būs iespēja paplašināt izpratni par dažādības neskaitāmajiem aspektiem, kuri bieži vien sniedz daudz vairāk priekšrocību, nekā ierobežojumu (kā ierasts domāt). Šīs zināšanas ļaus izmantot gan savus individuālos, gan uzņēmuma, gan valsts resursus daudz efektīvāk, tomēr jāņem vērā viens būtisks priekšnosacījums – dažādība ir jāvada! Par to, kā to darīt efektīvi, stāstīs viena no atzītākajām sociālantropoloģijas ekspertēm Latvijā, kas ir arī viena no pirmajām starptautiski sertificētajām dažādības vadītājām Baltijā un Ziemeļvalstīs – Agnese Cimdiņa.

Tāpat arī centīsimies noskaidrot, cik spēcīga Latvija kā valsts ir inovāciju jomā Eiropas kontekstā un cik garš ceļš mums vēl ejams, lai sasniegtu Eiropas Savienības izvirzītos mērķus šajā jomā. Paredzēta uzruna arī no radošās uzņēmējdarbības un kultūras jomu pārstāvjiem.

Divās diskusijās: "Dažādības potenciāls uzņēmuma inovētspējai" un "Sabiedrības līdzdalības virzīta inovācija" dzirdēsim vairākus pieredzes stāstus un dažādus viedokļus par to, vai vienmēr ir nepieciešams inovēt, attīstīties, izvirzīt arvien jaunus mērķus, diskutēsim par to, cik efektīva ir sabiedrības līdzdalība ilgtermiņā un kādi "mājas darbi" ir jāizpilda, lai tā tāda būtu.
Noslēgumā dzirdēsim uz rīcību iedrošinošu, pieredzē balstītu, uzrunu no cilvēka, kurš vada organizāciju VEFRESH – organizāciju, par, kuru droši var teikt, ka tā ir ceļā uz to, lai kļūtu par Eiropas līmeņa inovāciju kultūras centru, kurā top jaunas, perspektīvas idejas un pasaules līmeņa tehnoloģiskie sasniegumi.

Sākot ar šo Vidzemes inovāciju nedēļas 2024 konferenci, aizsāksim jaunu tradīciju – Vidzemes inovācijas balvas pasniegšanu trīs kategorijās: inovācija, ilgtspēja un sociālā atbildība.

Konferenci “Dažādībā rodas inovācija” organizē Vidzemes plānošanas reģions projekta “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Vidzemes plānošanas reģionā”, ko līdzfinansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija, izmantojot EEZ grantus, un projekta “EUROPE DIRECT Vidzeme” , ko finansiāli atbalsta Eiropas Komisija, aktivitāšu ietvaros.

Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!
Programma
09:00 - 10:00
Runātāju un klausītāju sagaidīšana
Reģistrēšanās, kafija un uzkodas
10:00 - 10:10
Konferences atklāšana
Konferenci atklās Vidzemes inovāciju nedēļas ekspertu padomes pārstāvji: Iveta Putniņa, Inese Suija-Markova, Māris Būmanis.
 
Konferenci moderē: Uģis Joksts
10:10 - 10:55
Kā vadīt dažādību, lai tā rosinātu inovāciju uzņēmējdarbībā

Kā galvenā runātāja konferencē uzstāsies viena no atzītākajām sociālantropoloģijas ekspertēm Latvijā un pirmā starptautiski sertificētā dažādības vadītāja Baltijā, šobrīd dažādības un iekļaušanas prakses vadītāja uzņēmumā PwC Latvija Ph.D. Agnese Cimdiņa.

Agneses Cimdiņas uzruna ļaus paplašināt izpratni par dažādības aspektiem un to, ka dažādības vadība neattiecas tikai uz iekļaušanu un pretdiskriminācijas aktivitātēm. Uzzināsim, kāpēc dažādība ir aktuāla bizensa vidē un kas ir priekšnosacījums tam, lai ar dažādības vadību radītu pievienoto vērtību. Tāpat arī būs iespēja ielūkoties Norvēģijas pieredzē šajā jomā.

10:55 - 11:05
Vidzemes inovāciju balvas 2024 pasniegšana. Nominācija Ilgtspēja
11:05 - 11:40
Neatrisināto problēmu skaistums
11:40 - 11:50
Vidzemes inovāciju balvas 2024 pasniegšana. Nominācija Inovācija
11:50 - 13:00
Pusdienas
13:00 - 14:20
Paneļdiskusija: "Dažādības potenciāls uzņēmuma inovētspējai"
Moderators:
UĢIS JOKSTS

Dalībnieki:
LINDA ŠEDLERE – Schwenk, valdes locekle cilvēkkapitāla jautājumos
MĀRIS BŪMANIS – Latvijas Finieris, Attīstības un pētniecības sektora vadītājs, valdes loceklis
LINDA RIEKSTIŅA-ŠNORE – Ette Tete valdes locekle, līdzīpašniece
RŪTA MŪRNIECE – Ķelmēnu maizes ceptuves vadītāja
MADARA MESTERE – Radošās lauksaimniecības LAUX līdzdibinātāja
14:20 - 15:00
Radošumā iesakņotā inovācija

Vai radošums mīt ikvienā cilvēkā un vai ikvienam  no mums ir iespēja to attīstīt? Kāpēc radošums un spēja inovēt ir vienas no būtiskākajām prasmēm mūsdienu pasaulē?
Uz šiem un citiem jautājumiem mēģināsim rast atbildes Ievas Zemītes prezentācijā.

15:00 - 15:10
Vidzemes inovāciju balvas 2024 pasniegšana. Nominācija Sociālā atbildība
15:10 - 16:30
Paneļdiskusija: "Sabiedrības līdzdalības virzīta inovācija"
Moderators:
UĢIS JOKSTS

Dalībnieki:
IEVA MORICA – Fonda atvērtai sabiedrībai DOTS izpilddirektore, Sarunu festivāla LAMPA direktore
AIGARS RUŅGIS – Valmiermuižas alus darītavas saimnieks
MĀRIS JUSTS – Varakļānu novada domes priekšsēdētājs
ANNA BROKA – Jāņparka (Valmiera) iedzīvotāju iniciatīvas grupas koordinatore
ASTRĪDE ROZĪTE – Straupes Zirgu pasta tirdziņa idejas aizsācēja, organizatore
16:30 - 16:50
Inovācijas – "komandu sporta veids"

Īss dienas kopsavilkums. Konferences laikā dzirdētās atziņas, kas mudina uz rīcību. Koprades loma inovāciju radīšanā.

16:50 - 17:00
Vidzemes inovāciju balvas 2024 pasniegšana. Specbalva par atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai Vidzemē
17:00 - 18:00
Sarunas pie kafijas
Organizē
Vidzemes plānošanas reģions