Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU) -
dažādu pārtikas inovāciju un ilgtspējīgu risinājumu virzītājspēks
ne vien zinātnieku un studentu, bet arī ražotāju vidū.
Pārtikas Institūta (PI) zinātnieki, docētāji un studenti ik
gadu rada desmitiem jaunus un zinātniski pamatotus pārtikas
produktus. Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte
(LPTF) ir vieta, kur notiek inovatīvu produktu un tehnoloģiju
izstrāde zinātnieku un uzņēmēju ciešā sinerģijas procesā.
Pārtikas nozare šodien ir ļoti mainīga un dinamiska, to nosaka
dažādi ārējie apstākļi – mainīgais klimats, jaunas izejvielas,
prasības, lai rūpētos par apkārtējo vidi, patērētāju pārtikas
patēriņa un veida maiņa. Patērētāju un ražotāju vēlmes ir mūsu
lielākais izaicinājums un ikdienas darbs, kurā iesaistās studenti
jau no pirmajiem kursiem. Lauksaimniecības un pārtikas
tehnoloģijas fakultātē Tevi sagaida saistošas studijas un radošs
praktiskais darbs sadarbībā ar ražotājiem, studiju laikā radītie
produkti var nokļūt veikalu plauktos un pārsteigt un iedvesmot
pircējus. Esi viens no mums un kļūsti par pārtikas produktu
radītāju! Aizvien aktuālāki kļūst jautājumi par ilgtspēju un
resursu efektīvu izmantošanu, kur būtisku ieguldījumum sniedz
Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF)
zinātnieki, mācībspēki un doktoranti.