23.02. - OTRDIENA

Viedās pašvaldības – iespējas un izaicinājumi

Nav nepieciešams iepriekš reģistrēties
Tiešsaistē
13:00 - 15:20
Kontaktpersona:
Alise Vecozola


    VARAM jaunā ES fondu perioda ietvaros īstenos jaunu aktivitāti “Viedās pašvaldības”, kas sniegs iespēju pašvaldībām kļūt par inovāciju pasūtītāju un lietotāju, efektivizējot un modernizējot savus pakalpojumus jaunos un inovatīvos veidos. Tādi reģionālie un globālie attīstības izaicinājumi kā iedzīvotāju skaita samazināšanās, inovatīvu uzņēmumu zemais īpatsvars reģionos, esošo pašvaldības pakalpojumu klāsta “novecošanās”, augstas pašvaldību pakalpojumu izmaksas, kā arī klimata pārmaiņu radītie izaicinājumi liek meklēt jaunus veidus, kā pašvaldībām kļūt efektīvākām, modernākām un spējīgām reaģēt uz iedzīvotāju dažādajām vajadzībām.

VARAM “Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros 2021” 23.februārī aicina piedalīties tiešsaistes informatīvā pasākumā “Viedās pašvaldības – iespējas un izaicinājumi”. Pasākuma mērķis ir iepazīstināt pašvaldības, uzņēmējus, zinātniekus un citus interesentus par jaunā Eiropas Savienības fondu plānošanas perioda aktivitāti “Viedās pašvaldības”, kā arī iedvesmot potenciālos projektu iesniedzējus jaunām un inovatīvām idejām.

Lai iedvesmotu pašvaldības jaunām projektu idejām, pasākumā piedalīsies viedu un inovatīvu projektu īstenotāji sociālās aprūpes jomā (Rīgas domas Labklājības departaments, kas īsteno projektu “Viedās uzraudzības sistēmas nodrošināšana aprūpējamo klientu mājās”) un komunālo pakalpojumu jomā (pētnieks dr.sc.ing. Kaspars Grīnbergs, kura risinājums ir īstenots Ogres novada bibliotēkā “Notekūdeņu iekšējās enerģijas izmantošana energoapgādē”). Piedalīsies zinātnieki, kas piedāvā jaunus risinājumus sabiedrības veselībai un drošībai (Latvijas Universitātes zinātnieki dr. fiz. Andris Jakovičs, dr. fiz. Jānis Virbulis un Jevgēņijs Teļečko, kuri informēs par jaunu projekta ideju “Drošās telpas sistēma Covid-19 inficēšanās risku samazināšanai”). VARAM pasākumā piedalīsies arī RTU pētījumu platformas “Informācijas un komunikāciju tehnoloģijas” pārstāvji prof. Jurģis Poriņš un dr. sc. ing. Katrina Boločko, kas informēs par pētniecības platformas sniegtajām pētniecības un sadarbības iespējām jaunu projektu ideju attīstībai. UZMANĪBU! TIEŠRAIDES LOGS ATRODAS ZEMĀK!

 

PROGRAMMA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viedās pašvaldības – iespējas un izaicinājumi pasākuma prezentācijas:

 

ES fondu aktivitāte "Viedās pašvaldības" - Alise Vecozola - VARAM Valsts ilgtspējīgas attīstības plānošanas departamenta Reģionālo atbalsta instrumentu nodaļas vecākā konsultante.

 

Notekūdens potenciāla izmantošana iekštelpu mikroklimata nodrošināšanā - Kaspars Grīnbergs, pētnieks un iekārtas izgudrotājs.

 

Pretkritienu sistēmas tehnoloģijas ieviešana sociālos aprūpes centros un klientu mājās – viedā pacientu uzraudzības sistēma  - Andris Izinkēvičs - Rīgas domes Labklājības departamenta projekta "Proti un Dari" vadītājs un Martiņš Moors - Rīgas domes Labklājības departamenta Sociālās pārvaldes priekšnieks – departamenta direktors.

 

RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes lietišķie pētījumi - Jānis Kampars, DITF asociētais profesors (RTU).

 

RTU informācijas un komunikāciju tehnoloģiju pētniecības platformas pētījumu virzieni un pieredze viedo pašvaldību jomā - Prof. Jurģis Poriņš – RTU Elektronikas un Telekomunikāciju fakultātes dekāns un un asoc.prof. Jānis Kampars – RTU Vadības Informācijas un Tehnoloģijas katedra.

 

Drošās telpas sistēma Covid-19 inficēšanās risku samazināšanai - Dr. fiz. Andris Jakovičs – laboratorijas vadītājs, dr. fiz. Jānis Virbulis – laboratorijas vadītājs un Jevgēnijs Teļečko.

 

 

IERAKSTS
Organizē