25.02. - OTRDIENA

Paaugstinātas temperatūras ietekme uz koksnes fizikāli – mehāniskajām īpašībām, pielietojums

Brīvs apmeklējums iestādes/uzņēmuma darbalaikā
PIKC Rīgas Valsts tehnikums Limbažu teritoriālā struktūrvienība. Zeļļu ielā 9, Limbaži
10:00 - 11:30
Kontaktpersona:
Dainis Augusts

Kokmateriāli  ir  viens  no materiāliem, kas atjaunojas ilgā laika periodā. Lekcijā tiks apskatītas inovatīvas metodes koksnes apstrādē, lai paaugstinātu kokmateriālu ilgmūžību, nezaudējot to ekoloģiskās īpašības, tiks skatīti jautājumi par paaugstinātas temperatūras ietekmi uz  koksnes īpašību izmaiņām. Apmeklētāji tiks iepazīstināti  ar perspektīvām, ko dod kokmateriālu termiska apstrāde, un šo materiālu pielietojumu praktiskajā būvniecībā.

Semināra rezultātā ir izglītots uzņēmējs, kokapstrādes uzņēmuma darbinieks vai cits interesents, kas lekcijā iepazīstināts ar inovatīvām metodēm koksnes apstrādē, lai paaugstinātu kokmateriālu ilgmūžību, nezaudējot to ekoloģiskās īpašības, izprot kā paaugstināta temperatūra ietekmē koksnes īpašību izmaiņas. Šobrīd aktualitāte ir termiski apstrādāti dēļi, kurus var izmantot tur, kur agrāk kokmateriāliem teica “nē”, proti, vannas istabās, tualetēs, virtuvēs – visur, kur ir paaugstināts mitruma daudzums. Termiski apstrādātie dēļi un koka flīzes no mitruma nebaidoties, un tas paver jaunu dizaina risinājumu iespējas minētajās telpās. 

 

Jautājumu un neskaidrību gadījumā lūgums sazināties ar PIKC Rīgas Valsts tehnikuma Limbažu teritoriālās struktūrvienības izglītības metodiķi Daini Augustu (Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.).

 

Programma
10:00 - 11:30
Paaugstinātas temperatūras ietekme uz koksnes fizikāli – mehāniskajām īpašībām, pielietojums

Lekciju vada lektors Roberts Āboliņš

Organizē