28.02.2019. - CETURTDIENA

Vidzemes inovāciju konference "Inovācija attīstībai" (2.diena)

UZMANĪBU! 2020. gada konferences "Atbildīga inovācija" programma skatāma >> ŠEIT <<.

 

***

2019. gada programma

Moderators: Lilita Sparāne

Darba valoda: angļu (tiks nodrošināta tulkošana)

 

Konferences 2.diena ir lieliska iespēja dzirdēt Eiropā zināmu organizāciju ekspertu viedokļus un pieredzi, lai smeltos jaunas idejas, zināšanas un iedrošinājumu savai rīcībai. Vairāk nekā 10 viedokļu un pieredžu par to, kādas ir globālās ekonomikas tendences; vai par tām zinām, vai spējam tām "tikt līdzi"? Vai tas, ko darām šodien biznesā, būs būtisks rītdien? Un, ja visi iedzīvināsim inovācijas, kurš izvirzīsies priekšgalā?

 

Neizmantotais – jaunatklātais resursu potenciāls apvienojumā ar kompetentiem darbiniekiem un sadarbības partneri ārvalstīs – vai tā ir Vidzemes nākotne vai tomēr jau realitāte? Diskusijās klāt būs arī mūsu atbalsta institūciju pārstāvji un vietējie uzņēmēji – salīdzināsim starptautiska mēroga iespējas ar pašmāju iespējām.

 

Vai citviet inovāciju atbalsta vide ir sakārtotāka? Varbūt, dzirdot ārvalstu ekspertus, neviļus atskārtīsim, ka ir vēl simtiem lietu, kā darīt labāk. 

 

Paralēli konferences programmai norisināsies arī 20 minūšu randiņi jeb t.s. speed-consulting ar padomdevējiem uzņēmuma attīstībai.

 

 

 

Programma
08:30 - 09:00
Reģistrācija, kafija
09:00 - 09:10
Kopsavilkums no konferences 1.dienas
Kopsavilkums no konferences 1.dienas
09:10 - 09:40
Vai bizness šodien ir bizness rīt?
Kādas ir Eiropas un Baltijas jūras reģiona ekonomiskās tendences, kā šie procesi var ietekmēt uzņēmējdarbību, saistītās nozares?
09:40 - 10:40
Paneļdiskusija
Kas ir tas, ko meklē citviet un vai mums tas ir? Vai Latvija un Vidzeme var "tikt līdzi" un konkurēt pasaules tirgū? Dažādu nozaru pārstāvji sniegs savu vērtējumu – cik ļoti globālās tendences ietekmē ikdienas biznesu, un ar ko uzņēmējam ir jārēķinās?
10:40 - 11:30
Kā izvairīties no šķietami ātrām, bet īsmūžīgām uzvarām biznesā?
Skatoties uz biznesu caur inovāciju prizmu, jāņem vērā arī ilgtspēja. Vai plānotās inovācijas būs dzīvotspējīgas un nesīs cerētos augļus? Vai Vidzemē ar to rēķinās?
11:30 - 12:00
Kā resursos saskatīt neizmantoto potenciālu?
Reizēm pats vērtīgākais bijis visu laiku acu priekšā.Vidzeme ir mežiem bagātākais reģions – koksnes resurss ir pietiekošā daudzumā. Un varbūt tieši tā ir problēmas sakne – mēs necenšamies izmantot katru kvadrātmetru mežā, un uztveram koku tikai kā baļķi.
12:00 - 13:00
Pusdienu pauze
13:00 - 13:30
Sadarboties pāri robežām – tas nav tikai eksports!
Nesen, veicot pētījumu, konstatējām, ka lielākoties uzņēmēji ar vārdu "internacionalizācija" saprot vienīgi eksportu. Bet, kas tas īsti ir un cik plašas iespējas patiesībā slēpjas laikmetā, kad fiziskas robežas vairs nepastāv?
13:30 - 13:45
Vidzemnieka pieredze Eiropas tirgus apgūšanā
Reāls vidzemnieka pieredzes stāsts par internacionalizācijas ietekmi uz uzņēmuma attīstību. Šķēršļi bija – kas jāņem vērā, lai tos pārvarētu? Varbūt kaut kas bija daudz vieglāk, nekā sākotnēji šķita? Dzīve pāri robežām.
13:45 - 14:30
Paneļdiskusija
Vai Latvijā esošā atbalsta sistēma ir gatava uzņēmēju interesei par internacionalizāciju? Kas uzņēmējiem visvairāk vajadzīgs un kā mēs varam palīdzēt? Vai esam gatavi sadarboties ar kaimiņu,lai kopā darītu lielas lietas? Viensētnieks šķērso robežu.
14:30 - 15:00
Kā radīt un atrast kompetences reģionā?
Kā universitātes pilsētiņa "nekurienē" izglītību māca pārvērst biznesā. Vai izglītība spēj sekot līdzi laikam, un kāda loma reģiona attīstībā ir izglītības iestādēm? Cik būtiski ir specializēties un atrast savu nišu? Inovatīvi risinājumi izglītības jomā
15:00 - 16:00
Paneļdiskusija
Dibinot uzņēmumu reģionā, izaicinājums varētu būt kompetentu darbinieku piesaiste. Kādas kompetences šobrīd ir prioritāras? Vai labs darbinieks ir tikai ar augstāko izglītību? Vai mācību programmas reģionos tiek pielāgotas vietējo darba devēju vajadzībām?
16:00 - 16:15
Dienas kopsavilkums, noslēgums