28.02. - PIEKTDIENA

Pieredzes stāsti par uzdrīkstēšanos un garšīgām sadarbībām

Lai piedalītos pasākumā, iepriekš jāreģistrējas
Klātienē
Līgatnes pagasts
10:00 - 15:30
Kontaktpersona:
Anda Briede

Lai stiprinātu pārtikas ražotāju un pārstrādātāju interesi par jaunām sadarbības formām un kooperāciju, Cēsu rajona lauku partnerība, Vidzemes lauku partnerība “Brasla” un biedrība “No Salacas līdz Rūjai” organizē pieredzes apmaiņas pasākumus vietējiem pārtikas ražotājiem un pārstrādātājiem, lai mainītu priekšstatus par sadarbības iespējām un to daudzveidību ceļā uz uzņēmumu izaugsmi, kā arī vietējās pārtikas konkurētspējas stiprināšanu Vidzemes reģionā. Šajā reizē dosimies apskatīt drosmīgus, uzņēmīgus un ambiciozus uzņēmumus Ieriķos un Līgatnē, kuri dalīsies savā unikālajā pieredzē par izaicinājumiem un ieguvumiem no sadarbības. 

Uzdrīkstēšanās sadarboties ir būtisks nosacījums, lai radītu augstu pievienoto vērtību vietējiem produktiem un vairotu zināšanas par sadarbības formām, veicinot efektīvu risinājumu ieviešanu konkurētspējas uzlabošanai saimniecībās un uzņēmumos.

Dalībniekiem jānodrošina nokļūšana uz pasākuma norises vietu.

Pasākums tiek īstenots projekta "Vietējo pārtikas produktu ražotāju un pārstrādātāju kooperācijas stiprināšana projektā "Ceļā uz Zaļo reģionu" (CZR)" (Nr. 23-00-A019.332-000007) ietvaros. Projekts īstenots Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma “Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība” ietvaros.

Programma
10:00 - 11:00
Dzīvības dzēriens "Kombuča"
Uzņēmuma ražotnes apmeklējums Ieriķos, kura saimnieks Miķelis Isajevs dalīsies savā pieredzē par to, kā no idejas, kas balstīta pārliecībā par produkta vērtību, var uzdrīkstēties un nonākt līdz veiksmīgam eksportam.
11:30 - 12:30
Skolu ēdināšana ar vietējiem produktiem - sapnis vai realitāte?
Līgatnes Jauno Līderu vidusskola dalīsies pieredzē ar drosmīgiem lēmumiem un izaicinājumiem ceļā uz ekoloģisku ēdināšanu, balstoties galvenokārt uz sadarbību ar vietējiem pārtikas ražotājiem.
13:00 - 15:30
Vietējās garšas Michelin zvaigznē
Pavāru mājas apmeklējums un pieredzes stāsts par sadarbību ar vietējiem pārtikas ražotājiem, kā arī stāsts par Ērika Dreibanta un viņa komandas radītajiem produktiem, kas paredzēti gardai un pārdomātai gatavošanai mājās.
Organizē