27. februārī Vidzemes Cēsu koncertzālē norisināsies starptautiska konference “Atbildīga inovācija”. Konference tiek organizēta Vidzemes inovāciju nedēļas 2020 ietvaros, un tajā aicināti pulcēties radoši uzņēmēji, kuriem interesē aprites biznesa modeļi, tai skaitā arī pārtikas un mežsaimniecības jomā strādājošie, kā arī uzņēmumu pārstāvošās organizācijas, drosmīgi un jaunas idejas realizēt gatavi valsts pārvaldes speciālisti un citi interesenti gan no Vidzemes, gan arī citiem Latvijas reģioniem.
Konferences ievadrunās un paralēlajās sesijās paredzēts caurlūkot vērienīgu skaitu tēmu – 27. februāris būs diena jaunām zināšanām, idejām un kontaktu dibināšanai.
Diskutējot par tādiem būtiskiem jautājumiem kā bioekonomika, aprites ekonomika un inovatīva valsts pārvalde un pakalpojumi, organizatori rosina vidzemniekus stiprināt inovācijas garu, vienlaikus aicinot būt atbildīgiem un radīt ilgtspējīgas un uz gudriem lēmumiem balstītas inovācijas.
No vienas puses auditorija tiek aicināta pārdomāti rīkoties ar resursiem, kas ir to rokās, no otras puses – apzināties, cik vēl neizmantota potenciāla ir visapkārt unikāliem problēmrisinājumiem vai jaunam biznesam.
Lai arī tematiski uzstādījums par atbildīgu rīcību atbilst jebkurai nozarei un jomai, šī gada konferences “Atbildīga inovācija” centrā ir pārtikas ražošana un gastronomija, meža ekosistēma, izstrāde un tās pārpalikumi, kā arī klasiskas publiskās pārvaldes transformācija mūsdienīgā, drosmīgā un inovatīvā modelī.
Konferencē ievadrunas teiks četras ekspertes-inovatores, kas katra savā jomā spējušas atrast atšķirīgo, inovatīvo un lietderīgo: Gundega Skudriņa, (ieguvusi starptautisku apbalvojumu gastronomijas pasākumu organizēšanā; radošā apvienība Skudras metropole), Daina Eglīte-Antona (garšrades pieredzes stāsts par to, kā ražot našķus no burkānu pārpalikumiem; SIA Labas saknes), Sendija Ikere (pierādīs, ka energoefektivitāte ļauj samazināt energoresursu patēriņu, nepazeminot cilvēku dzīves kvalitāti; projektu vadītāja SIA Termex), Zane Vītola (dalīsies vērtīgā pieredzē un faktos gan par situāciju Latvijas tirgū attiecībā uz uzņēmumu spēju “inovēt”, gan skaidros iemeslus, kāpēc tas notiek un kādi ir galvenie pamatprincipi, lai tas notiktu; SEB Inovāciju centra vadītāja).
Konferencē zināšanās, pieredzē un piemēros dalīsies arī citi pašmāju un ārvalstu eksperti un inovāciju praktizētāji, viņu vidū Jana Simanovska (eksperte Ekodizaina kompetences centrā un Vidzemes Augstskolas pētniece), Māris Jansons (KEST šefpavārs), Dr.Pekka Kilpelainen (pētniecības vadītājs, Oulu universitāte Somijā,) Jānis Garančs (Aloja Starkelsen ģenerāldirektors), Dagnija Lazdiņa (LVMI Silava vadošā pētniece), Aija Freimane (vadošā pēcdoktorantūras pētniece dizainā, Latvijas Mākslas akadēmijas profesore), Ernests Moisejs (AS Biolat), Laura Dimitrijeva (#GovLabLatvia, Valsts kancelejas inovācijas laboratorija), Kārlis Pots (Cēsu pašvaldība), Einārs Garoza (Valsts #196), Mārtiņš Kaļva (LowTemp eksperts), Ojārs Polis (LVMI Silava zinātniskais darbinieks), u.c.
Detalizēta konferences programma un reģistrēšanās konferences apmeklējumam pieejama Vidzemes inovāciju nedēļas 2020 mājaslapā: http://innovation.vidzeme.lv.
Reģistrēšanās atvērta līdz 24. februārim plkst.17:00. Brīdinām, ka vietu skaits ir ierobežots un reģistrācija var tikt slēgta arī ātrāk.
Vidzemes Inovāciju nedēļa tiek organizēta jau otro gadu pēc kārtas, piesakot sevi kā platformu Vidzemē un Latvijā inovācijas iedzīvināšanai, ideju apmaiņai, kontaktu dibināšanai un jaunu projektu iniciēšanai.
Vidzemes inovāciju nedēļu un konferenci “Atbildīga inovācija” organizē Vidzemes plānošanas reģions kopā ar pašvaldībām, uzņēmumiem, uzņēmējdarbības atbalsta organizācijām un citām organizācijām no visas Latvijas.
Konferences “Atbildīga inovācija” atbalstītāji: Vidzemes Uzņēmējdarbības centrs, Vides aizsardzības un reģionālās Attīstības ministrija (VARAM), Interreg Baltijas jūras reģiona programmas projekti “RDI2CluB”, “GoSmart BSR”, “EFFECT4buildings”, “LowTEMP” un “BalticBiomass4Value”, kā arī Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekts “Livonijas garša”.
Vairāk informācijas: Ineta Tauriņa, projektu vadītāja, Vidzemes plānošanas reģions, Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., mob.t. 26382820.