Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU) — uzdrīkstēšanās, pārtikas inovāciju un ilgtspējīgu risinājumu virzītājspēks ne vien zinātnieku un studentu, bet arī ražotāju vidū.
Pārtikas Institūta (PI) zinātnieki, docētāji un studenti ik gadu rada desmitiem jaunus un zinātniski pamatotus pārtikas produktus. Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultāte (LPTF) ir vieta, kur notiek inovatīvu produktu un tehnoloģiju izstrāde zinātnieku un uzņēmēju ciešā sinerģijas procesā.
Pārtikas nozare šodien ir ļoti mainīga un dinamiska, ko nosaka dažādi ārējie apstākļi – mainīgais klimats, jaunas izejvielas, prasības, lai rūpētos par apkārtējo vidi, patērētāju pārtikas patēriņa un veida maiņa. Patērētāju un ražotāju vēlmes ir mūsu lielākais izaicinājums un ikdienas darbs, kurā iesaistās studenti jau studijas uzsākot. Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātē Tevi sagaida saistošas studijas un radošs praktiskais darbs sadarbībā ar ražotājiem, studiju laikā radītie produkti var nokļūt veikalu plauktos un pārsteigt un iedvesmot pircējus. Esi viens no mums un kļūsti par pārtikas produktu radītāju!
Aizvien aktuālāki kļūst jautājumi par ilgtspēju un resursu efektīvu izmantošanu, kur būtisku ieguldījumu sniedz zinātnieki, mācībspēki un doktoranti. Būtisku pienesumu dod arī zinātnieku un studentu iesaistīšanās projektos, piemēram,EIT Food Hub Latvija; Valsts pētījumu programmā “Zinātniski pamatoti risinājumi ilgtspējīgai pārtikas sistēmai Eiropas zaļā kursa mērķu sasniegšanai (GreenAgroRes)"; Pākšaugu izmantošanas potenciāls alternatīvu piena produktu ražošanai, (LAD 51, Nr. 22-00-A01612-000016) un "LBTU institucionālās kapacitātes stiprināšana izcilībai studijās un pētniecībā" Pētniecības un attīstības granta "Bioaktīvo savienojumu novērtējums fermentētos piena produktos" (Nr. 5.2.1.1.i.0/2/24/I/CFLA/002, AF21) un "Ābolu un Ziemeļeiropas ogu etiķu fizikāli ķīmisko un bioloģiski aktīvo savienojumu sastāvs un to pielāgošana funkcionālu dzērienu izstrādei" (AF10) (2024-2025) ietvaros, kā arī DG7-Augu valsts dzēriena izstrāde no zirņu proteīna izolāta uztura papildināšanai pacientiem ar psihiskajiem traucējumiem (Līguma Nr. 3.2-10/201).
Pārtikas nozare šodien ir ļoti mainīga un dinamiska, ko nosaka dažādi ārējie apstākļi – mainīgais klimats, jaunas izejvielas, prasības, lai rūpētos par apkārtējo vidi, patērētāju pārtikas patēriņa un veida maiņa. Patērētāju un ražotāju vēlmes ir mūsu lielākais izaicinājums un ikdienas darbs, kurā iesaistās studenti jau studijas uzsākot. Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātē Tevi sagaida saistošas studijas un radošs praktiskais darbs sadarbībā ar ražotājiem, studiju laikā radītie produkti var nokļūt veikalu plauktos un pārsteigt un iedvesmot pircējus. Esi viens no mums un kļūsti par pārtikas produktu radītāju!
Aizvien aktuālāki kļūst jautājumi par ilgtspēju un resursu efektīvu izmantošanu, kur būtisku ieguldījumu sniedz zinātnieki, mācībspēki un doktoranti. Būtisku pienesumu dod arī zinātnieku un studentu iesaistīšanās projektos, piemēram,EIT Food Hub Latvija; Valsts pētījumu programmā “Zinātniski pamatoti risinājumi ilgtspējīgai pārtikas sistēmai Eiropas zaļā kursa mērķu sasniegšanai (GreenAgroRes)"; Pākšaugu izmantošanas potenciāls alternatīvu piena produktu ražošanai, (LAD 51, Nr. 22-00-A01612-000016) un "LBTU institucionālās kapacitātes stiprināšana izcilībai studijās un pētniecībā" Pētniecības un attīstības granta "Bioaktīvo savienojumu novērtējums fermentētos piena produktos" (Nr. 5.2.1.1.i.0/2/24/I/CFLA/002, AF21) un "Ābolu un Ziemeļeiropas ogu etiķu fizikāli ķīmisko un bioloģiski aktīvo savienojumu sastāvs un to pielāgošana funkcionālu dzērienu izstrādei" (AF10) (2024-2025) ietvaros, kā arī DG7-Augu valsts dzēriena izstrāde no zirņu proteīna izolāta uztura papildināšanai pacientiem ar psihiskajiem traucējumiem (Līguma Nr. 3.2-10/201).