01.03. - PIEKTDIENA

Jaunais kolēģis: Mākslīgā intelekta dažādie pielietojumi

Lai piedalītos pasākumā, iepriekš jāreģistrējas
Klātienes
Raiņa iela 25, Cēsis
16:00 - 20:00
Kontaktpersona:
Linda Broka

Iedvesmojoties no mākslīgā intelekta (MI) tehnoloģiju straujās attīstības un to ietekmes uz dažādām nozarēm, Vidzemes Inovāciju nedēļas ietvaros, jaunajā Radošo un digitālo industriju centrā, 1. marta pēcpusdienā, tiek organizēts vakars, kas veltīts MI daudzdimensionālo ietekmju izpētei caur dažādu nozares pārstāvju zināšanu un pieredzes paradigmām. “Jaunais kolēģis: Mākslīgā intelekta dažādie pielietojumi” pasākums organizēts tā, lai aptvertu pēc iespējas dažādākas nozares, kas savieno ekspertus no Latvijas, Kubas, Čīles un Šveices, no informācijas tehnoloģiju, medicīnas un radošajām industrijām, lai apspriestu un dalītos ar MI tehnoloģiju iespaidiem, iespējām un nākotnes redzējumus dažādās nozarēs. Šis nav tikai sarunu vakars, tā ir iespēja mācīties, tīkloties, iedvesmoties, pārdomājot MI tehnoloģiju nozīmi un potenciālu dažādās nozarēs. Aicinām pievienoties šajā aizraujošajā vakarā, kur mākslīgais intelekts un cilvēka radošums satiekas, lai veidotu nākotni.


Svarīgi: Daļa no sarunām norisināsies angļu valodā.
Programma
16:00 - 16:05
Ievadvārdi
16:05 - 16:25
Kādēļ AI 'uzsprāga'?

Īsi tiks izskaidroti AI pamatprincipi, vēsture un tā popularitātes iemesli. Prezentācijā tiks demonstrēta AI dažādība un pielietojamība, izmantojot AI rīkus, vairāku interesantu un dažādu uzdevumu veikšanai.

16:30 - 16:50
Mākslīgais intelekts: jūsu uzņēmuma nākamais darbinieks (ENG)

Pievienojies, lai kopā ienirtu aizraujošajā mākslīgā intelekta pasaulē un atklāj, kā to integrēt sava uzņēmuma ikdienā.  Charels iepazīstinās ar vienkāršiem soļiem kā apmācīt savu mākslīgā intelekta "kolēģi" un kā iekļaut to savos ikdienas uzdevumos. Prezentācija sniegs ieskatu arī tādās interesantās tēmās: kā dizaina domāšanas asistenta izmantošana var racionalizēt mūsu darba procesus un kā ātra attēlu radīšana var kalpot kā finansiāli izdevīgs risinājums darbā ar klientiem. Kopā izpētīsim, kā padarīt mūsu ikdienas uzdevumus vieglākus un patīkamākus, vienlaikus saglabājot zemas izmaksas.

16:55 - 17:15
Kodēšanas izcilība 2024. gadā: Vecākā konsultanta ceļojums ar GitHub Copilot (ENG)

Apspriedīsim, kurus rīkus uzņēmumi šodien aktīvi izmanto, lai uzlabotu izstrādātāju veiktspēju un radītu lielākus ieņēmumus. (Prezentācija ietvers tehnisku demonstrāciju)

17:20 - 17:40
Mākslīgais intelekts veselības aprūpē (ENG)

Iepazīsimies ar mākslīgā intelekta nozīmi veselības aprūpē un izpētīsim tā pielietojumu zobārstniecībā, izmantojot tādus piemērus kā ortodontiskā analīze, kaulu nobriešana, kariesa un mutes dobuma vēža noteikšana. Sergio apskatīs arī tādus izaicinājumus, kas saistīti ar datu kvalitāti un algoritmu diskrimināciju, kā arī kļūdainajam priekšstatam, ka jaunākās tehnoloģijas vienmēr noved pie labākiem rezultātiem. Piesakrsimies arī ētiskas aspektiem, mākslīgā intelekta attīstības nozīmei un uzsvērsim tā potenciālu veicināt veselības aprūpes pieejamību, samazināt izmaksas un uzlabot vispārējo veselības stāvokli.

17:45 - 18:05
Mākslīgais intelekts un māksla
18:10 - 18:30
Nākotnes “noskaņošana”: Mākslīgā intelekta loma mūzikas radīšanā

Izpētīsim mākslīgā intelekta ietekmi visā mūzikas radīšanas procesā, sākot no idejas līdz klausītāju ausīm. Pārrunāsim arī to kā Neural DSP jaunākās inovācijas veido mūzikas radīšanas nākotni.

18:35 - 18:40
Noslēguma vārdi
18:40 - 20:00
Tīklošanās, uzkodas un tūre pa jaunā Radošo un digitālo industriju centra telpām
Organizē