23.02. - TREšDIENA

LLU - Pārtika, kas iedvesmo

Nav nepieciešams iepriekš reģistrēties
Tiešsaistē
09:30 - 12:00
Kontaktpersona:
Sandra Muižniece-Brasava
Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) - Latvijas Labākā Universitāte - iedvesmo ne tikai jaunos speciālistus, bet pat pārtikas produktus. Radošums un inovatīvs skatījums nebeidz pārsteigt ražotājus un patērētājus.
 
Pārtikas Tehnoloģijas fakultātes (PTF) zinātnieki, docētāji un studenti ik gadu rada vairākus desmitus - jaunus un zinātniski pamatotus pārtikas produktus. Pārtikas tehnoloģijas fakultāte ir arī vieta, kur notiek inovatīvu produktu un tehnoloģiju izstrāde ciešā zinātnieku un uzņēmēju sinerģijas procesā. Pārtikas nozare šodien ir ļoti mainīga un dinamiska, un to nosaka dažādi ārējie apstākļi – mainīgais klimats, jaunas izejvielas, prasības, lai rūpētos par apkārtējo vidi, patērētāju pārtikas patēriņa un veida maiņa. Patērētāju un ražotāju vēlmes ir mūsu lielākais izaicinājums un ikdienas darbs, kurā iesaistās studenti jau no pirmā kursa. Pārtikas Tehnoloģijas fakultātē Tevi sagaida saistošas studijas un radošs praktiskais darbs sadarbībā ar ražotājiem, jau studiju laikā radītie produkti var nokļūt veikalu plauktos, lai pārsteigtu un iedvesmotu pircējus. Esi viens no mums un kļūsti par pārtikas produktu radītāju!
 
Seminārā “LLU – PĀRTIKA, KAS IEDVESMO!” ar iedvesmas stāstiem iepazīstinās tādi eksperti kā: Evita Straumīte, Gundega Sauškina, Kristīne Ozoliņa, Rūta Mūrniece, Liene Jansone, Iveta Rutka, Inga Šarenkova, Sandra Muižniece-Brasava, Ilze Laukalēja un Dace Kļava. Semināra dalībniekiem būs iespēja ielūkoties tēmās par: izejvielu multifunkcionālu izmantošanu; augu valsts olbaltumvielu produktu izmantošanas potenciālu rūpnieciskajā ražošanā; jauniem, savdabīgiem dabīgu produktu risinājumiem, kuri, aicinās bērnus un jauniešus lietot veselīgu uzturu; laktobionskābes biotehnoloģisko ieguve un pielietojumu pārtikā; ēdamo apvalku un biodegradējamo iepakoju ietekmi uz produktu derīguma termiņa saglabāšanu; inovācijām skābētu kāpostu sulas pārstrādē, kafijas bioloģiski aktīvo savienojumu un gaistošo savienojumu izmaiņām grauzdēšanas procesā, fermentācijas laika ietekmi uz rudzu maizes tehnoloģiskajām un prebiotiskajām īpašībām; bišu tranu peru homogenātu pārstrādi, kā arī sniegs informāciju par studiju iespējām LLU PTF.
 
Jo pārtikas nozare šodien ir ļoti mainīga un dinamiska, un to nosaka dažādi ārējie apstākļi – mainīgais klimats, jaunas izejvielas, prasības, lai saglabātu apkārtējo vidi, patērētāju pārtikas patēriņa un veida maiņa. Speciālistus, kas ir radoši un izprot ražošanas tehnoloģiskos procesus, inženiertehniskos risinājumus un prasības drošas pārtikas ražošanai sagatavo Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes studiju programmās – otrā līmeņa profesionālā studiju programma "Pārtikas produktu tehnoloģija" un akadēmiskā bakalaura studiju programma "Pārtikas kvalitāte un inovācijas".


IERAKSTS
Programma
09:30 - 09:45
Kas ir Pārtikas tehnologs?

Evita Straumīte, LLU PTF otrā studiju līmeņa profesionālās studiju programmas "Pārtikas produktu tehnoloģija" direktore.

09:45 - 10:00
Jauns, savdabīgs, dabīgs produkts, kurš pateicoties savam vizuālajam izskatam, aicinās bērnus un jauniešus lietot veselīgu uzturu

Gundega Sauškina SIA "VERY BERRY" valdes priekšsēdētāja.

10:00 - 10:10
Viena izejviela - multifunkcionāla izmantošana

Ilze Kalniņa, LLU PTF doktorante, NutriBoom vadītāja.

10:10 - 10:20
Augu valsts olbaltumvielu produktu izmantošanas potenciāls rūpnieciskā ražošanā

Kristīne Ozoliņa, LLU PTF doktorante, SIA"Zekants" līdzīpašniece.

10:20 - 10:30
Fermentācijas laika ietekme uz rudzu maizes tehnoloģiskajām un prebiotiskajām īpašībām

Rūta Mūrniece, LLU PTF doktorante, ZS “Ķelmēni” maizes ceptuves saimniece.

10:30 - 10:40
Inovācijas skābētu kāpostu sulas pārstrādē
  • Liene Jansone, LLU PTF doktorante, viespētniece.
10:40 - 10:50
Bišu tranu peru homogenāta pārstrāde

Iveta Rutka, LLU PTF doktorante, SIA “IGF” valdes locekle.

10:50 - 11:00
Laktobionskābes biotehnoloģiskā ieguve un pielietojums pārtikā

Inga Šarenkova, LLU PTF doktorante.

11:00 - 11:10
Ilgtspējīgs izaicinājums – ēdamais apvalks, biodegradējamais iepakojums & siers

Sandra Muižniece-Brasava, LLU PTF profesore, TEPEK vadītāja.

11:10 - 11:20
Kafijas bioloģiski aktīvo savienojumu un gaistošo savienojumu izmaiņas grauzdēšanas procesā

Ilze Laukalēja, LLU Pārtikas zinātnes doktora grāda kandidāte.

11:20 - 11:30
Studijas, kas iedvesmo!

Dace Kļava, LLU PTF Pārtikas kvalitāte un inovācijas programmas direktore.

11:30 - 12:00
Jautājumi - atbildes. Diskusijas. Domu apmaiņa. Noslēgums.
Organizē