23.02. - CETURTDIENA

Jautājumu fabrika par ilgtspēju

Reģistrācija beigusies
Lai piedalītos pasākumā, iepriekš jāreģistrējas
Klātienes
Cēsu iela 4, Valmiera
10:00 - 13:00
Kontaktpersona:
Iveta Putniņa
Vidzemes Augstskolas (ViA) pētnieki aicina uz koprades improvizāciju: Jautājumu fabrika par ilgtspēju. Koprades laikā tiks uzdoti visdažādākie jautājumi par to, kā pētnieki var palīdzēt pašvaldību attīstības nodaļu speciālistiem risināt ilgtspējas jautājumus pilsētās un laukos; kā pašvaldību attīstības nodaļas var palīdzēt pētniekiem.

Tā būs iespēja rast vislabākos saskares punktus starp Vidzemes pašvaldībām un ViA pētniekiem un uzzināt, kas ir ViA (sadarbībā ar 8 ārvalstu augstskolām) atvērto inovāciju platforma ilgtspējas jautājumiem. Koprades pēdējā daļā (pēc izvēles un principa, kurš pirmais piesakās) ir plānotas 8 individuālās sarunas ar pētniekiem. Lūgums pieteikt savu tēmu individuālajai sarunai, reģistrējoties darbnīcai.
 
Pasākuma norise - 229.aud.
Programma
10:00 - 11:00
Jautājumi
Ievads un koprades mērķis. Katrs dalībnieks raksta daudz jautājumu uz līmlapiņām par tēmu: Kā pētnieki var palīdzēt ilgtspējas risinājumu plānošanā un īstenošanā pašvaldību attīstības daļām un kā pašvaldību attīstības daļas var palīdzēt pētniekiem? Jautājumi tiek sagrupēti puduros.
11:00 - 12:30
Risinājumi
Dalībnieki balso par visaktuālākajiem ilgtspējas jautājumu puduriem (3 balsis=līmējami punktiņi katram). Pēc tam balso par visbūtiskākajiem jautājumiem iepriekš izvēlētajos jautājumu puduros (5 balsis=līmējami punktiņi katram). Improvizācijas grupās tiek piedāvāti risinājumi izvēlētajiem jautājumiem.
Noslēgums – Vidzemes Augstskolas Atvērtais inovāciju centrs (Open Innovation Hub) un turpmākie pasākumi ViA.
12:00 - 13:00
Individuālās sarunas
Individuālās sarunas ar pētniekiem: tiek plānotas 8 individuālās sarunas. Lūgums pieteikt savu tēmu sarunai, reģistrējoties darbnīcai, iespēju skaits individuālām sarunām ir ierobežots.
Organizē