25.02. - PIEKTDIENA

"Vidzemes inovāciju programmas studentiem - VIPS" - atklāšanas pasākums

Reģistrācija beigusies
Lai piedalītos pasākumā, iepriekš jāreģistrējas
Hibrīdpasākums
Kino “Gaisma”, Rīgas iela 19, Valmiera.
14:00 - 15:30
Kontaktpersona:
Inna Purmale

25.februārī plkst. 14:00 Kinoteātrī Gaisma, Valmierā un tiešsaistē Vidzemes Augstskolas Youtube kanālā norisināsies projekta Vidzemes inovācju programma studentiem (VIPs) atklāšanas pasākums.

Pasākuma laikā tiks izstāstīts par VIPs plānotajām aktivitātēm, uzstāsies gan augstskolas pārstāvji, gan uzņēmēji, daloties ar savu pieredzi. Kā arī būs studentu pieredzes stāsts, kuri piedalījušies līdzīgā projektā. Tiešsaistes laikā būs iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus.

 

VIPS būs vieta un vide, kur studentiem un skolēniem būs iespēja satikties ar uzņēmējiem, kur jaunieši var vērsties un saņemt atbalstu savam radošumam, drosmīgām idejām un inovatīviem risinājumiem.

Projekta mērķis ir izveidot un īstenot ilgtspējīgu atbalsta sistēmu, kas studiju vai izglītības procesa ietvaros stiprinās Vidzemes jauniešu inovāciju pratību un uzņēmējspēju, veicinās Vidzemes  augstskolas  un  studējošo  sadarbību  ar  industriju un  uzņēmējiem,  un  ļaus  izstrādāt  praktiski pielietojamus risinājumus sabiedrības un komersantu piedāvātajiem izaicinājumiem.

Projekta  laikā  ir  paredzēts  ieviest  kompleksu  un  daudzpusīgu  mehānismu,  kas  veicinātu  un  stiprinātu savstarpējo sadarbību starp studentiem, nozari un pašvaldību, sniedzot iespēju iesaistīties divās dažādās aktivitātēs  (Inovāciju  laboratorijā  un  Biznesa  izmēģinājumu  laboratorijā),  kas  paredz  gan  darbošanos komandā, gan individuālu sadarbību ar uzņēmumu praktisku risinājumu izstrādē vai problēmsituācijas izpētē.

IERAKSTS
Programma
14:00 - 14:30
Pasākuma atklāšana

Dr. his. Gatis Krūmiņš

14:30 - 14:40
Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centra pieredzes stāsts par sadarbību ar ViA studentiem

 Smiltenes novada Kultūras jomas vadītāja, Iveta Kovtuņenko

14:40 - 15:15
Uzņēmēju un organizāciju piedāvātie izaicinājumi VIPs projkekta ietvaros

VAS "CSDD" - Ilze Šipkēvica, komunikācijas departamenta vadītāja 

SIA "SunGIS" - Guna Zvīgule, bērnu izglītības projektu vadītāja

15:15 - 15:25
Projekta KInGS 4.cikla uzvarētāju komandas SubliMe pieredzes stāsts

Monta Krilova

15:25 - 15:30
Pasākuma noslēgums
Organizē
VIPs
Vips