28.02. - PIEKTDIENA

Multifunkcionālas metālapstrādes laboratorijas atklāšana Valmieras tehnikumā

Vadu iela 3, Valmiera
14:00 - 17:00
Kontaktpersona:
Dace Careva

Valmieras tehnikumā tiks atklāta jaunā Multifunkcionāla metālapstrādes mācību laboratorija, kur turpmāk notiks praktiskās apmācības mehatronikas, mehānikas un metālapstrādes, metināšanas, telemehānikas un loģistikas, kā arī datorizētas ciparu vadības (CNC) apmācību jomās.

Laboratorijas izveidota, lai Valmierā radītu vienotu apmācību kompleksu metālapstrādes nozarē. Ēka ir pilnībā aprīkota ar mūsdienīgām iekārtām un instrumentiem, kas, atbilstoši pieprasījumam darba tirgū, ļaus apgūt CNC plazmas griešanu, lokšņu liekšanu, frēzēšanu un virpošanu, MIG/MAG un TIG metināšanu, atslēdznieku darbus un citas prasmes.

Vienlaikus laboratorijā notiks praktiskās nodarbības loģistikas darbiniekiem. Tur būs iespēja apgūt noliktavas vadības sistēmu/ noliktavas uzskaites programmu, kā arī darbu ar elektrisko iekrāvēju, saņemto elektrokrāvēja vadītāja apliecību.

Metālapstrādes mācību laboratorijas būvniecība veikta projektā Nr. 8.1.3.0/16/I/006 “Valmieras tehnikuma modernizēšana specifiskā atbalsta mērķa 8.1.3. "Palielināt modernizēto profesionālās izglītības iestāžu skaitu" ietvaros”.

Projekts īstenots ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu 85% apmērā un valsts budžeta līdzfinansējumu 15% apmērā.

Organizē