28.02.2020. - PIEKTDIENA

Atklāj bioekonomikas POP-UP stendu

Brīvs apmeklējums iestādes/uzņēmuma darbalaikā
Kontaktpersona:
Kristaps Makovskis

Pop-up store, jeb latviski vienas dienas, nedēļas veikali, kafejnīcas vai pasākumi parādās uzrunājošā vidē un pastāv ierobežotu laika periodu. Šajos īslaicīgajos pasākumos parasti tiek demonstrēti novatoriski produkti un cilvēki tiek aicināti spontāni atklāt kaut ko jaunu un iedvesmojošu.
Vidzemes inovāciju nedēļas laikā jums būs iespēja apmeklēt uz Biomateriālu izmantošanā balstītu produktu “Pop-up store“ ar precēm no visas Eiropas. Stāstu stāstīsim un produktus rādīsim Lielā Skolas ielā 6, Cēsīs, un būs atvērts visu nedēļu no 24. februāra – līdz 28. februāra pusdienlaikam. Precīzi darba laiki atrodami Vidzemes jauninājumu nedēļas oficiālajā pasākumu programmā, būsim sastopami arī Vidzemes koncertzālē 27. februārī Vidzemes inovāciju konferences "Atbildīga inovācija" laikā stendā “Eat the Bio-economy”.
Par ieeju “BE Rural Bio-based Pop-up Store” nav jāmaksā – preces rādām un dodam pagaršot, pasmaržot, bet nepārdodam.
Ko gaidīt?
Bio-based Pop-up Store iekšpusē jūs varēsit atklāt dažādu nozaru atjautīgas inovācijas:
• Kleitas, t-krekli, šalles un apavi no koka, aļģēm, citrusaugļu atliekām, piena olbaltumvielām, kafijas savienojumiem vai pat rozēm;
• Pārtika, kas izgatavota no kukaiņiem un aļģēm;
• Papīrs un iesaiņojums, kas izgatavots no lauksaimniecības atkritumiem, sēnēm vai zāles;
• Kosmētikas produkti ar mazāk tradicionālam sastāvdaļām, piemēram, rozēm vai gliemežu ekstraktiem;
• … .Un vēl daudzus citus.
Nāciet un iepazīstieties ar risinājumiem un jauninājumiem kā izmantot “dabas dotos” materiālus – izejvielas un uzziniet, kā bioekonomika var dot ieguldījumu ilgtspējīgas attīstības mērķu (SDG) sasniegšanā. Šis uz bioloģisko bāzēto “uznirstošo preču veikals” - Bio-based Pop-up Store ir daļa no ES pētījuma BE-Rural (www.be-rural.eu). BE-Rural aktivitātes atbalsta lauku bioekonomikas attīstību, koncentrējoties uz reģiona stiprajām pusēm. Ja veikals tiek organizēts kādā ES projektā, izstādītie izstrādājumi netiks pārdoti, tie ceļos uz citām BE-Rural iesaistītajam valstīm. Lai tiku atkal izstādīti līdzīgos Bio-based Pop-up Store citās valstīs.

Programma
10:00 - 13:00
Individuālās vizītes

Individuālās ekskursijas un grupu ekskursijas

Organizē